19:01 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  177101

  Ministrul de Externe german Heiko Maas a declarat că membrii Organizației pentru Securitate și Cooperare din Europa trebuie să fie gata să promoveze ideea unei securități comune cu Rusia

  BRUXELLES, 12 nov - Sputnik. A treia ediția a Forumului de Pace de la Paris, de două zile, a început de ieri în capitala Franței. Una din discuțiile de astăzi a fost dedicată celei de-a 30-a aniversări a Cartei de la Paris și perspectivei unei arhitecturi a securității în Europa, relatează Sputnik

  Potrivit ministrului de Externe al Germaniei, care a vorbit la Forumul de Pace de la Paris, controlul armelor este într-o stare deplorabilă, el adăugând că discuțiile SUA-Rusia pe tema dezarmării nucleare ar putea deschide perspective pentru un dialog european despre pace și securitate.

  "Aceasta este șansa noastră de a promova ideea unei securități europene comune, o securitate care nu poate fi atinsă fără Rusia și cu atât mai puțin împotriva Rusiei”; a spus Maas, adăugând că Europa trebuie să agreeze o poziție comună privind Rusia.

  Joe Biden, care a fost declarat de presă câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA, se bazează pe putere privind spre Moscova, a mai spus Maas.

  Anterior, Biden declarase că intenționează să prelungească tratatul New START, singurul acord de control al armelor între SUA și Rusia care mai e în vigoare, dacă va câștiga alegerile.

  Președintele Rusiei Vladimir Putin a sugerat în octombrie extinderea tratatului New START, care expiră în 2021, pentru o perioadă de un an fără alte precondiți, menționând că o lume fără nici un acord de regularizare a armelor ar reprezenta o amenințare totală.

   

  Tematic

  Mii de oameni protestează în Germania împotriva lockdown - Video
  Germania, proteste: poliţia atacată de sute de persoane -VIDEO
  Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde
  Tagurile:
  Rusia, Europa, Germania

  Știrile Zilei