13:56 16 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  456292

  SUA, cu sistemul lor electoral arhaic, ar trebui să se preocupe mai puțin de alegerile din alte state, consideră Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 12 nov – Sputnik. După ultimele alegeri din SUA, ar fi de dorit ca Washingtonul, cu sistemul său electoral arhaic, să se preocupe mai puțin de alegerile din alte state, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

  “Am spus în mai multe rânduri că respectăm dreptul poporului american de-ași decide soarta. Au, probabil, unul din cele mai arhaice sisteme din toate țările care au cât de cât o importanță. În fiecare țară există anumită tradiții, iar dacă americanii acceptă să trăiască cu această tradiție, care distorsionează semnificativ voința poporului, e dreptul lor”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă.

  “Mi-aș dori foarte mult ca americanii să nu fie preocupați, cel puțin, de problemele noastre, despre care tot vorbesc. Ar fi de dorit să se îngrijoreze mai puțin de problemele din alte țări, care sunt de aceeași natură”, a spus ministrul rus.

  Potrivit prognozelor presei americane, învingătorul alegerilor prezidențiale din SUA ar fi Joe Biden. Președintele republican, Donald Trump, nu își recunoaște înfrângerea, iar avocații lui contestă rezultatele din mai multe state, cerând suspendarea numărării voturilor și investigarea presupuselor încălcări.

  Tematic

  Cum se simte Simona Halep după ce s-a infectat cu Covid-19
  Video - Alegerile prezidențiale în Moldova: Cum s-a votat acasă
  Video: Barcelona s-a chinuit în meciul de acasă cu Dinamo Kiev
  Veste uriașă pentru fani: Simona Halep s-a vindecat!
  În Shanghai s-a desfășurat festivalul câinilor din rasa corgi
  Piețele s-ar putea redeschide: vot final astăzi în Parlament
  S-a descoperit o nouă metodă de tratare a COVID-19
  Tagurile:
  alegeri, SUA, Serghei Lavrov

  Știrile Zilei