02:34 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18060

  Chiar dacă alegerile regionale urmau să aibă loc abia în martie, premierul Franței vrea să propună încă de pe acum amânarea lor cu trei luni din cauza epidemiei de Covid 19.

  BRUXELLES, 13 nov - Sputnik. Unul din argumentele președintelui Klaus Iohannis în a menține data alegerilor pe 6 decembrie a fost acela că și alte țări europene fac alegeri. Dar premierul francez îl contrazice pe Iohannis de vreme ce vrea amânarea cu trei luni a alegerilor regionale, chiar dacă acestea erau programate abia în martie anul viitor

  Astfel, premierul francez Jean Castex va cere o amânare cu trei luni a alegerilor regionale, din cauza evoluţiei pandemiei de COVID-19, care a determinat impunerea unui nou lockdown naţional.

  Biroul premierului a transmis astăzi că va încerca să amâne acest scrutin pentru luna iunie a anului viitor. Dimpotrivă, România va avea alegeri generale chiar în plină recrudescență a epidemiei de Covid 19, pe 6 decembrie.

  Franţa se află pe locul patru în clasamentul mondial al ţărilor cu cel mai mare număr de cazuri raportate de contaminare cu noul coronavirus. Numărul persoanelor spitalizate în legătură cu COVID-19 ajunsese joi la cifra record de 32.638.

  Tematic

  După atentat, Franța își dublează efectivele la graniță
  Marine Le Pen: „realegerea lui Trump, benefică pentru Franța”
  COVID în Franța: 1 787 324 de cazuri de infectare, 40 439 decese
  Tagurile:
  România, Franța

  Știrile Zilei