11:20 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13501

  În timpul unei conferinţe de presă, directorul general al Sănătății din Franţa, Jérôme Salomon, a spus că numărul persoanelor care suferă de depresie s-a dublat de la începutul toamnei.

  BUCUREŞTI, 18 nov – Sputnik. În timpul unei conferințe de presă de pe 17 noiembrie, directorul general al Sănătății din Franţa, Jérôme Salomon, a atras atenţia asupra consecințelor psihologice legate de criza din domeniul sănătății cauzată de epidemia de coronavirus.

  „Această epidemie este stresantă, provoacă anxietate și poate cauza suferință psihologică multora dintre noi”, a recunoscut Salomon, citat de Sputnik France

  Creștere semnificativă a numărului de oameni depresivi

  Potrivit lui Salomon, situația epidemiologică a relevat „fragilitatea din punct de vedere psihologic” a multor francezi.

  „Observăm astfel o creștere semnificativă a stărilor depresive. Numărul persoanelor afectate s-a dublat de la sfârşitul lunii septembrie până la începutul lunii noiembrie”, a declarat directorul general al Sănătății.

  Câteva sfaturi pentru tratarea tulburărilor depresive

  Jérôme Salomon a oferit câteva recomandări persoanelor care suferă de tulburări depresive.

  O persoană aflată în această dificultate trebuie „să rămână în contact și să discute cu cei din jur, să evite să asculte știri toată ziua și să-și organizeze zilele”, să urmeze un program. „Să rămânem uniți, atenți la cei dragi, la vecini, la prieteni și să avem grijă unul de celălalt”, a încheiat Salomon.

  Tematic

  Ultima oră: Procedura de vot la Frankfurt, reluată
  Românii din Franţa: lockdown-ul nu se încheie nici după această dată
  Franţa: proteste în mai multe oraşe împotriva închiderii bisericilor
  VIDEO: Proteste violente în Franţa faţă de măsurile de lockdown
  Franţa: Tineri catolici care se rugau în afara bisericii, denunţaţi la poliție

  Știrile Zilei