14:15 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  514170

  Comportamentul statelor Occidentale ar putea duce la o destrămare a Uniunii Europene, consideră șeful cancelariei premierului polonez.

  BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik. Comportamentul țărilor din Occident ar putea provoca destrămarea Uniunii Europene, a declarat șeful cancelariei premierului Poloniei, Michał Dworczyk, într-o emisiune la Polskie Radio.

  Andrzej Duda
  © REUTERS / Ints Kalnins

  Anterior, Ungaria a declarat că supune veto bugetul UE pentru 2021-2027, precum și fondurile suplimentare, destinate depășirii consecințelor pandemiei de coronavirus. Polonia a declarat că va proceda în același fel, acestei inițiative alăturându-se și Slovenia. Decizia este legată de faptul că în bugetul UE este prevăzut mecanismul prin care alocarea resurselor financiare ale UE sunt condiționate de respectarea statului din drept.

  “Luptăm cu adevărat nu doar pentru respectarea tratatelor, dar și pentru respectarea regulilor și relațiilor de parteneriat, luptăm ca în viitor Uniunea Europeană să nu se afle într-un pericol. Iată de ce astfel de acțiuni, precum cele propuse de unele state, din păcate și de unii din vecinii noștri din Vest, vor duce la o destrămare a Uniunii Europene”, a declarat Dworczyk.

  “UE a fost creată mulți ani în urmă în calitate de o uniune de state care se tratau reciproc ca niște parteneri, care trebuiau să funcționeze și funcționau mulți ani conform unor reguli cinstite. Astăzi, o parte a statelor încearcă să schimbe aceasta stare lucruri, să-și impună voința, încălcând tratatele”, a adăugat el.

  “Astăzi sunt vizate Polonia și Ungaria, însă în perspectivă am putea spune că o astfel de metodă va pune în pericol întreaga Uniune Europeană”, a declarat șeful cancelariei.

  Tematic

  Dan Chitic, fulminant: ”Bravo, Ungaria! România a capitulat!”
  Polonia și Ungaria au blocat bugetul UE, așa cum au promis
  Ungaria prelungește starea de urgență
  Adevăratul “naționalism al vaccinului” în Israel și Ungaria
  Polonia negociază dur cu Bruxelles-ul
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, Polonia

  Știrile Zilei