15:21 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  66098

  În ciuda retragerii din Afganistan ordonate de președintele Trump, un important general american face o declarație care anunță probleme mari în viitor, mai ales dacă va fi confirmată victoria lui Joe Biden

  BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump a anunţat retragerea unui contingent de trupe din Afganistan şi Irak, în zona fierbinte urmând a rămâne 2.500 de militari.

  Trump ar fi dorit chiar ca toate trupele să revină acasă până la finalului anului – dar a întâmpinat o opoziție dură din partea zonei militare – evident, cu legături în zona afacerilor militare.

  De altfel, imediat după anunțul lui Trump, un atac cu rachete s-a dezlănțuit ”întâmplător” asupra ambasadei SUA din Irak! 

  Ei bine, ”bomba” a venit însă aseară târziu, când şeful comandamentului militar american în Orientul Mijlociu, generalul Kenneth McKenzie, a declarat că... Bagdadul ar dori menţinerea în continuare a forţelor americane!

  Motivul? Lupta împotriva Statului Islamic – o grupare care încă ar mai exista… și care pare a apărea… atunci când e nevoie!

  ”Prezenţa continuă a armatei americane în Irak a permis reducerea cu succes a activităţilor Iranului şi ale grupării Stat Islamic (SI)”, a declarat generalul Kenneth McKenzie în cadrul uni conferinţe online a comitetului naţional privind relaţiile americano-arabe, transmite AFP, preluat de Agerpres

  Mai mult, generalul McKenzie a făcut o speculație – că armata iraniană şi-ar ”redus recent atacurile în speranţa că guvernul irakian ne cere să părăsim Irakul”.

  Reamintim că Bagdadul a cerut trupelor SUA să părăsească Irak după asasinarea generalului iranian Soleimani – o crimă condamnată și la ONU!

  Acum generalul McKenzie spune că ”Bagdadul a indicat clar disponibilitatea de a-şi menţine parteneriatul cu Statele Unite şi coaliţia militară internaţională pentru a continua lupta noastră împotriva ultimelor elemente ale SI” și că respectiva grupare ar mai avea încă ”aproximativ 10.000 de adepţi în regiunea Irakului şi a Siriei şi rămâne o ameninţare reală”.

  După cum se știe, ISIS a fost lichidat în Siria după intervenția decisivă a Rusiei, iar în Irak sunt probleme mari din cauza situației kurzilor – eroi și victime ale războiului cu teroriștii – și a pretențiilor Turciei.

  De menționat și că situația în Orientul Apropiat a izbucnit în perioada Obama – Hillary Clinton – Joe Biden, existând chiar dezvăluiri despre posibile legături între Clinton și oameni din Al Qaeda.

  Tot activității democraților americani – care au decis susținerea rebelilor sirieni și destabilizarea puterii legitime de la Damasc - se datorează valul de migrație care a dat peste cap Europa. 

  Cert este că Trump a reușit să oprească nebunia războinică și imixtiunile americane din zonă – dar revenirea grupării democrate, susținătoare a NATO și a implicării militare, va crea mari și costisitoare probleme în întreaga lume. Pe care, de altfel, le-a mai creat până acum 4 ani.

  Tagurile:
  General, SUA

  Știrile Zilei