14:39 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10410

  OMS a emis o recomandare de a nu fi utilizat remdesivirul la pacienții spitalizați, indiferent de severitatea bolii, deoarece în prezent nu există dovezi că remdesivirul îmbunătățește starea de sănătate și alte rezultate la acești pacienți.

  BUCUREŞTI, 20 nov – Sputnik. Această recomandare, emisă de OMS pe 20 noiembrie, face parte dintr-un ghid privind îngrijirea clinică pentru pacienţii cu COVID-19, ghid elaborat de un grup internațional, care include 28 de experți în îngrijirea clinică, 4 pacienți-parteneri și un bioetician.

  Mihai Budeanu, 3 SUD EST
  © Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

  Ghidul au fost elaborat în colaborare cu Fundația Magic Evidence Ecosystem Foundation (MAGIC), care a oferit suport metodologic.

  Cercetarea privind acest medicament a început la 15 octombrie, când WHO Solidarity Trial a publicat rezultatele interimare. Datele examinate de către grup au inclus rezultatele acestui studiu, precum și alte 3 studii randomizate controlate. În total, au fost luate în considerare datele de la peste 7000 de pacienți din cele 4 studii.

  Datele nu au arătat vreun efect important al medicamentului asupra mortalității, nevoii de ventilație mecanică, timpului necesar îmbunătățirii stării pacienţilor și alte rezultate importante pentru pacient.

  Grupul a recunoscut că sunt necesare mai multe cercetări, în special pentru a oferi un grad de certitudine mai mare privind grupuri specifice de pacienți.

  Tematic

  OMS: Vaccinul nu va înlocui alte instrumente anti-pandemie
  OMS: Diferențele dintre simptomele de GRIPĂ și COVID - 19
  OMS crede că școlile trebuie deschise
  Tagurile:
  OMS, COVID-19

  Știrile Zilei