15:07 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7701

  În Scoție se introduce, de astăzi, cel mai ridicat nivel de restricţii de până acum împotriva noului tip de coronavirus, iar Irlanda de Nord va intra în carantină pentru două săptămâni.

  BRUXELLES, 20 nov - Sputnik. Măsuri dure anti-coronavirus în toate colțurile Europei. Astfel, în Scoţia, începând cu orele locale 18:00, în 11 zone, printre care oraşul Glasgow, cluburile şi restaurantele vor fi închise până pe 11 decembrie, la fel şi magazinele neesenţiale şi saloanele de înfrumuseţare. În schimb, şcolile vor rămâne deschise.

  Aceste măsuri vor viza peste 2 milioane de persoane dintr-o populaţie de 5,5 milioane.

  În Irlanda de Nord, guvernul local a decis aseară să impună două săptămâni de carantină suplimentare, de la 27 noiembrie până pe 11 decembrie. Anunţul intervine după o relaxare parţială în urma a cinci săptămâni de restricţii decretate la mijlocul lui octombrie, unele activităţi comerciale precum cafenelele, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare fiind autorizate să redeschidă de astăzi.

  Aceste activităţi comerciale, la fel ca alte activităţii neesenţiale, vor trebui să închidă din nou în timpul noii carantine. Cluburile şi restaurantele, care erau autorizate să redeschidă pe 27 noiembrie, vor rămâne închise două săptămâni în plus. Şi în Irlanda de Nord copiii vor putea merge în continuare la şcoală.

  Cei 1,9 milioane de locuitori ai Irlandei de Nord sunt invitaţi să lucreze în telemuncă dacă este posibil şi nu vor putea să iasă din locuinţă decât pentru motive precise, cum sunt cumpărăturile sau exerciţiile fizice.

  Premierul nord-irlandez Arlene Foster a spus că ”o intervenţie fermă, cu o cadenţă minuţios aleasă, este necesară pentru a avea un Crăciun sigur şi fericit” pentru a evita ca spitalele să fie "saturate în următoarele săptămâni".

  În Regatul Unit, ţara cea mai îndoliată de pandemie din Europa, cu aproape 54.000 de morţi, fiecare provincie decide propria sa strategie în faţa crizei sanitare. Anglia şi cei 56 de milioane de locuitori sunt deja în carantină pentru patru săptămâni, până pe 2 decembrie.

  Tematic

  Marea Britanie amenințată cu ruperea în bucăți: După Scoția urmează Irlanda?
  Scoția vrea să scape de Marea Britanie: se pregătește un nou referendum de independență
  Tragedie în Scoția – tren deraiat a luat foc, „incident major”: zeci de ambulanţe - VIDEO
  Tagurile:
  Restricții, Irlanda, Scoția

  Știrile Zilei