01:18 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17711

  Austria va începe testarea în masă a populaţiei în luna decembrie, dar aceasta va continua și în ianuarie, aceasta fiind o modalitate de a evita alte perioade de carantină.

  BRUXELLES, 20 nov - Sputnik. Guvernul austriac a anunțat astăzi că testarea în masă pentru noul tip de coronavirus se va desfăşura în două etape, în decembrie şi în ianuarie. Această testare în masă ar avea rolul de a  preveni impunerea altor perioade de carantină.

  „Câteva minute de testare pot preveni mai multe săptămâni de carantină pentru întreaga ţară. Vom putea identifica rapid un număr mare de persoane contaminate şi vom putea să rupem lanţul infectărilor”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz.
  Alexei Navalnîi
  © Sputnik / Михаил Воскресенский

  Pentru a efectua această testare, au fost comandate șapte milioane de teste antigen care permit aflarea rezultatului în câteva minute. Austria are 8,9 milioane de locuitori.

  Testarea va începe cu profesorii şi educatorii, pe 5 şi 6 decembrie, când în Austria ar urma să se încheie a doua perioadă de carantină. Apoi vor fi testaţi ofiţerii de poliţie, după care va urma o fază de testare voluntară a întregii populaţii.

  Tematic

  Austria intervine în conflictul dintre Erdogan și Macron
  FOTBAL: Meciul România - Austria -doi jucători indisponibili
  Austria a anunțat al doilea val de coronavirus
  Tagurile:
  Testare, Austria

  Știrile Zilei