14:24 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  283100

  La Paris au avut loc proteste împotriva unei legi controversate votate de Parlamentul francez și care prevăd că este ilegală distribuirea cu imagini de polițiști, dar proteste au avut loc și în Germania

  BRUXELLES, 21 nov - Sputnik. Legea care transformă în ilegalitate distribuirea de imagini cu polițiști prin care aceștia pot fi identificați este criticată ca punând în pericol libertatea presei, arată Sputnik

  Pe Esplanada Drepturilor Omului din Paris, contestatarii aceste ilegi au protestat astăzi împotriva acestei așa numite legi a securității globale, aprobate ieri de Adunarea Națională.

  Pasul următor este ca legea să fie aprobată însă și de Senatul Franței. Până atunci, protestatarii au ieșit însă la manifestații pentru a arăta că această lege subminează principiile presei libere.

  Proteste și în Germania

  Proteste au avut loc astăzi și la Leipzig ca reacție la măsurile restrictive impuse de Guvernul federal pentru a opri răspândirea Covid 19, arată Sputnik.

  Demonstrația are loc după ce Bundestagul a adoptat miercuri prevederi legale care dau Guvernului puteri sporite pentru a introduce restricții împotriva epidemiei, incluzând distanța socială, purtarea de măști, închiderea magazinelor, restaurantelor și a altor locații.

  Tematic

  Franţa: proteste în mai multe oraşe împotriva închiderii bisericilor
  La Berlin au izbucnit proteste anti-Merkel
  VIDEO: Proteste violente în Franţa faţă de măsurile de lockdown
  Tagurile:
  Paris, Germania, proteste

  Știrile Zilei