14:33 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17914

  Un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că Europa va fi lovită de un al treilea val de pandemie la începutul anului 2021 pentru că nu și-a construit infrastructura necesară combaterii coronavirusului.

  BRUXELLES, 22 nov - Sputnik. David Nabarro, de la OMS, a avertizat într-un interviu acordat ziarelor elvețiene că Europa nu și-a construit infrastructura necesară pentru a face față pandemiei și că va fi lovită de un al treilea val de coronavirus în 2021.

  Эмблема ВОЗ на входе в здание штаб-квартиры организации в Женеве
  © Sputnik / Алексей Витвицкий

  „Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a spus Nabarro, un britanic care a vrut să devină director general al OMS în 2017.

  Europa s-a bucurat degeaba și pe termen scurt de scăderea ratelor de infecție, dar acestea  cresc din nou în prezent. Germania și Franța au avut parte ieri de creșterea cazurilor cu 33.000 în total, Elveția și Austria au mii de cazuri zilnic, în timp ce Turcia a raportat un record de 5.532 de noi infecții.

  Nabarro a lăudat în schimb răspunsul unor țări asiatice, cum ar fi Coreea de Sud, unde numărul infecțiile este acum relativ scăzut.

  ”Oamenii sunt pe deplin implicați, adoptă comportamente care îngreunează răspândirea virusului. Se mențin la distanță, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini. Protejează cele mai periclitate grupuri”, a spus oficialul.

  El a observat că Asia nu a relaxat restricțiile prematur și a dat și sfaturi europenilor în acest sens:

  „Trebuie să așteptați până când numărul cazurilor este scăzut și să rămână scăzut”, a spus el, observând că reacția Europei a fost incompletă.

  Tematic

  Rusia - una dintre primele țări care solicită OMS înregistrarea vaccinului anti-Covid
  OMS: Diferențele dintre simptomele de GRIPĂ și COVID - 19
  OMS: „Deschideţi şcolile! Nu ne permitem o generaţie pierdută”
  OMS crede că școlile trebuie deschise
  OMS: Vaccinul nu va înlocui alte instrumente anti-pandemie
  Tagurile:
  Europa, Pandemie, OMS

  Știrile Zilei