14:06 16 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  924114

  Guvernatorul statului ”cheie” Pennsylvania a anunțat certificarea rezultatelor după contestațiile depuse de echipa lui Donald Trump.

  BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Vestea așteptată cu sufletul la gură de americani a venit, fiind transmisă de Guvernatorul de Pennsylvania, Tom Wolf.

  ”Astăzi, Departamentul Statului Pennsylvania a certificat rezultatele alegerilor din 3 noiembrie din Pennsylvania pentru președinte și vicepreședinte al Statelor Unite”, a scris Wolf.

  Finalul: ”După cum prevede legea federală, am semnat Certificatul de constatare pentru lista electorală pentru Joe Biden și Kamala Harris”, transmite Tom Wolf pe Twiiter.

  Guvernatorul de Pennsylvania a mulțumit oficialilor electorali ”care au administrat alegeri corecte și libere într-o perioadă incredibil de dificilă din istoria țării și comunității noastre”.

  ”Lucrătorii noștri electorali au fost atacați permanent și s-au comportat admirabil și onorabil”, transmite guvernatorul Tom Wolf.

  După această decizie finală a statului Pennsylvania – cu 20 de electori – cazul alegerilor din SUA pare încheiat. Joe Biden este noul președinte al SUA.

  În această noapte este de așteptat și o reacție a președintelui în exercițiu, Donald Trump.

  Tematic

  Alegeri SUA: Statul Georgia va renumăra manual toate voturile
  Lista cu persoanele decedate care au „votat” la alegerile SUA
  Hackerii ruși pot fi invidioși: Cine a capturat puterea reală în SUA
  Tagurile:
  Joe Biden, Trump

  Știrile Zilei