14:12 16 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  25781

  Agenția europeană a medicamentelor este pe cale să discute cu Rusia furnizarea vaccinului Sputnik V, primul vaccin rusesc împotriva Covid 19, potrivit unui reprezentant al Comisiei Europene.

  BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Ca urmare a schimburilor constante între UE și Rusia pe tema vaccinurilor și a tehnologiilor legate de pandemie, procesul a fost accelerat. Agenția europeană a medicamentelor (AEM) a lansat negocieri pe tema vaccinului anti-coronavirus Sputnik V, a anunțat un reprezentant al Comisiei Europene pentru Sputnik

  Totuși, el a subliniat că AEM nu a primit solicitări de autorizație pentru a vinde vaccinul pe piața europeană.

  ”Agenția europeană a medicamentelor nu a primit nici o solicitare de autorizare de vânzare (pe piața UE) a acestui vaccin Contra Covid 19. Dar AEM a fost contactată de fabricant, iar acum sunt primele faze ale discuțiilor”, a explicat el.

  El a făcut public de altfel că CE nu dispunea de date asupra vaccinului rusesc.

  Anterior, directorul general al Fondului rus de investiții directe, Kirill Dmitriev, a făcut public faptul că, pe 22 octombrie, Fondul a cerut aprobarea vaccinului la Asociația medicală europeană. El nu a exclus posibilitatea de a produce vaccinul anti-Covid Sputnik V în Germania.

  ”E probabil ca noi să producem vaccinul nostru în Germania”, a dclarat Dmitriev într-un interviu acordat canalului tv Rossiya 24.

  La începutul lunii noiembrie, șeful displomației maghiare, Peter Szijjarto, și ministrul rus al industriei și comerțului, Denis Mantourov, au discutat de asemenea furnizarea către Ungaria a vaccinului Sputnik V și fabricarea sa în colaborare.

  Bazat pe o platformă de vector de adenoviral uman, Sputnik V, primul vaccin din lume anti-Covid 19, a fost pus la punct de centrul de microbiologie Gamaleia și omologat în Rusia în august 2020. Potrivit ultimelor estimări, are o eficacitate de 95 la sută.

  Tematic

  Ungaria negociază cu Rusia și China pentru vaccin
  Venezuela cumpără 10 milioane de doze de vaccin din Rusia
  Marea Britanie ar putea avea un vaccin Covid 19 în decembrie
  Tagurile:
  UE, vaccin

  Știrile Zilei