02:48 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  318131

  Chiar dacă oficialii din Pennsylvania l-au anunțat marți pe democratul Joe Biden drept câștigător al cursei prezidențiale în stat, tribunalul din acest stat a decis să amâne certificarea rezultatelor alegerilor și să stabilească o audiere vineri.

  BUCUREŞTI, 26 nov – Sputnik. Președintele american Donald Trump i-a acuzat pe democrați de fraudă și nereguli electorale. Judecătorul din Pennsylvania Patricia McCullough a decis că statul trebuie să amâne acțiunile privind certificarea rezultatelor alegerilor din 2020 și să stabilească o audiere vineri.

  Ordinul vine în contextul în care alegătorii din Pennsylvania, inclusiv republicanul Mike Kelly, s-au plâns că votul celor care au absentat fără scuză ar putea încălca constituția statului, potrivit Sputnik News.

  „Vești mari!”, a scris Donald Trump pe Twitter în urma anunțului. Anterior, într-un apel telefonic în audierile publice din Pennsylvania, președintele SUA a declarat că are toate dovezile necesare pentru a revendica victoria în alegeri și că are nevoie doar de un judecător neutru care să-i asculte argumentele.

  ​„Trebuie să răsturnăm [rezultatul] alegerilor. Nu există nicio îndoială că avem toate dovezile, avem toate atestările scrise, avem totul. Tot ce ne trebuie este un judecător care să le asculte în mod adecvat, fără a avea o opinie politică sau vreun alt fel de problemă”, a spus Trump.

  Până în prezent, cel puțin patru state americane l-au certificat oficial pe Biden drept câștigător, printre care se numără Pennsylvania, Nevada, Michigan și Georgia.

  În același timp, președintele american în exercițiu nu va ceda în faţa „fraudei electorale” și a promis să-și continue bătălia legală pentru a se asigura că toate voturile exprimate în mod real în aceste alegeri prezidențiale sunt legitime.

  Tematic

  Polonia nu-l recunoaște învingător pe Biden
  Schimbare în premieră între Trump și Biden!
  Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden
  Tagurile:
  Alegeri, SUA

  Știrile Zilei