21:59 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17120

  Accident groaznic în Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain. Startul cursei disputate în nocturnă a fost unul de groază.

  O uriașă minge de foc s-a format pe circuit, după ce Romain Grosjean i-a tăiat calea lui Kvyat, care n-a mai avut ce să facă și l-a lovit din spate, iar mașina francezului s-a izbit de parapetul metalic cu 225 de kilometri pe oră.

  În momentul contactului, bolidul său s-a rupt în două. Pilotul de la Haas Team a ieșit cât a putut de repede din mașină, cu toate că impactul a fost unul teribil, iar francezul a acuzat șocul, după ce echipamentul său a fost cuprins de flăcări. Grosjean a ieșit pe propriile-i picioare din monopostul avariat total și a ajuns la spital cu câteva coaste fracturate. Cursa a fost imediat întreruptă cu steagul roșu, iar piloții au revenit la boxe.

  Penultima cursă a sezonului din Formula 1 a fost câștigată de campionul mondial, Lewis Hamilton. Britanicul s-a impus în fața piloților de la Red Bull, Max Verstappen și Alexander Albon, ultimul profitând de abandonul lui Sergio Perez pe final.

  ”Sunt recunoscător că Romain e în siguranță. Riscul pe care ni-l asumăm nu e de glumă. Pentru cei care uită că ne putem viața în pericol la fiecare cursă, aveți acest exemplu. Le mulțumesc oamenilor care au reacționat imediat și care l-au scos pe Romain în siguranță”, a declarat Lewis Hamilton

  Știrile Zilei