13:58 16 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2084320

  În timpul unui discurs de 46 de minute la Casa Albă, postat pe Facebook, Trump a contestat din nou ceea ce a numit a fi o „fraudă de proporţii uriaşe” a alegerilor şi o „rușine națională”.

  BUCUREŞTI, 3 dec – Sputnik. Deși rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 din SUA nu au fost încă anunțate oficial, agenţiile principale de presă americane l-au prezentat pe candidatul democrat Joe Biden drept câștigător, însă Donald Trump refuză să îl recunoască, referindu-se la numeroase nereguli.

  În timpul discursului de 46 de minute, rostit pe 2 decembrie la Casa Albă, președintele Donald Trump a declarat încă o dată că alegerile din noiembrie au fost trucate, subliniind că Biden nu poate deveni preşedinte dacă neregulile şi frauda sunt confirmate.

  „Dacă avem dreptate că a avut loc o fraudă, Joe Biden nu poate fi președinte. Vorbim despre sute de mii de voturi. Vorbim despre cifre pe care nimeni nu le-a mai văzut vreodată. Obișnuiam să avem ceea ce se numea Ziua Alegerilor. Acum avem zile, săptămâni și luni de alegeri și s-au întâmplat multe lucruri rele în această perioadă”, a spus preşedintele.

  „Procesului constituțional trebuie să i se permită să continue. Vom apăra onestitatea votului, asigurându-ne că fiecare vot legal exprimat este numărat și că nu este contorizat niciun vot ilegal. (…) Nu este vorba doar de recunoaşterea voturilor a 74 de milioane de americani care m-au votat. Este vorba despre a ne asigura că americanii pot avea încredere în aceste alegeri. Și în toate alegerile care vor urma”, a subliniat Trump.

  ​Echipa de campanie a lui Trump s-a angajat să meargă la Curtea Supremă a SUA pentru a contesta rezultatul alegerilor, invocând multiple încălcări şi nereguli în state cheie.

  Rezultatul oficial final al alegerilor din SUA va fi cunoscut după 14 decembrie, când Colegiul Electoral își va exprima votul.

  Tematic

  Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
  Schimbare în premieră între Trump și Biden!
  Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale
  Trump a făcut marele anunț!
  Trump admite că FBI ar putea fi implicat în fraudarea alegerilor
  Trump: Există o singură modalitate ca Biden să devină președinte
  Tagurile:
  Joe Biden, SUA, Donald Trump

  Știrile Zilei