18:07 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14041

  Autoritățile consideră că „Satul Inteligent” va înlesni activitatea administrațiilor locale. Un set de subsisteme de informații care vizează colectarea, monitorizarea, analiza datelor și prelucrarea rezultatelor vor permite o gestionare mai eficientă a localității

  CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Pentru locuitorii satelor din Republica Saha (Iakutia), va fi dezvoltat un serviciu web unificat „Satul Inteligent”. Fluxuri de știri, bloguri, sisteme de monitorizare a mediului, sisteme de siguranță împotriva incendiilor, supraveghere video, precum și informații despre sistarea circulației pe anumite drumuri sau reparații vor fi adunate într-un centru situațional din fiecare sat din raionul Namski din Iakutia.

  Reprezentanții Ministerului Inovării, Dezvoltării Digitale și Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, au relatat pentru RIA Novosti despre posibilitățile „Satului inteligent” și despre planurile de dezvoltare care depășesc cu mult granițele Federației Ruse.

  Proiectul „Satul Inteligent” este un analog al „Orașul Inteligent”, adaptat pentru așezările mici, luând în considerare bugetul municipalităților și numărul populației, va fi coordonat de centrul regional IT. Crearea sa vizează îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Prin integrarea tehnologiilor informaționale și de comunicare, administrația va putea interacționa direct cu comunitățile și infrastructura, va putea să monitorizeze ce se întâmplă în localitate, cum se dezvoltă și ce metode pot îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor.

  "Se creează centre IT regionale, astfel încât tehnologiile IT să servească dezvoltării satelor și orașelor din republică. Proiectul Satul Inteligent a primit sprijin atât de la autoritățile municipale din raionul Namski, care sunt gata să îl implementeze din mers, cât și de la dezvoltatorii unei platforme de management digital. Proiectul poate deveni un pilot în digitalizarea așezărilor rurale din Iakutia", - a declarat Anatoli Semionov, ministrul Inovației, Dezvoltării Digitale și Tehnologiilor și Comunicații din Iakutia.

  ”Satul Inteligent” va înlesni activitatea administrațiilor locale. Un set de subsisteme informaționale care vizează colectarea, monitorizarea, analiza datelor și prelucrarea rezultatelor vor permite o gestionare mai eficientă a localității, consideră cei de la minister.

  De exemplu, sistemele de avertizare încorporate pentru apărare civilă și situații de urgență, alarmele de incendiu, monitorizarea incendiilor și inundațiilor, supravegherea video și monitorizarea mediului vor aduce schimbări pozitive în problemele de securitate. Informațiile legate de servicii comunale, stații celulare, locuințe și servicii comunale, rețele de alimentare cu energie electrică vor ajuta la rezolvarea calitativă a problemelor legate de infrastructura așezărilor. Iar secțiunea dedicată instituțiilor culturale, medicină și turism va putea aduce activitățile socio-culturale din zonele rurale la un nou nivel.

  Principala tehnologie utilizată pentru implementarea proiectului este platforma dezvoltată de o companie rezidentă a parcului IT din Iakutsk. Este un pachet software sub forma unui constructor pentru crearea de soluții de cea mai largă utilizare.

  Dezvoltatorii prezic un viitor minunat pentru proiect. La crearea acestuia, specialiștii au folosit din start metode și standarde internaționale pentru a reproduce sistemul nu numai în Rusia, ci și în străinătate. Potrivit dezvoltatorilor, așezările mici din străinătate de asemenea nu își pot permite să achiziționeze soluții costisitoare de automatizare.

  Este planificat ca „Satul inteligent” să își înceapă activitatea din primul trimestru al anului 2021. Finanțarea pentru implementarea proiectului va proveni din investițiile companiei dezvoltatorilor de proiecte, precum și din taxa de abonament lunară în conformitate cu modulele selectate.

  Tematic

  Chișinăul își asigură confortul cu prețul îmbolnăvirii de cancer a unui sat întreg
  Un sat din Moldova a inventat o metodă originală de atragere a turiștilor
  Învățământul românesc, la cheremul oricui, sat fără câini
  Tagurile:
  Iakutia

  Știrile Zilei