20:33 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  86334

  Scena naşterii Mântuitorului din Vatican, recent inaugurată, i-a determinat pe mai mulţi utilizatori ai rețelor de socializare să se întrebe cu voce tare dacă Papa „ia în zeflemea creștinismul”.

  BUCUREŞTI, 16 dec – Sputnik. O nouă scenă a nativităţii, inaugurată recent în Piața Sf. Petru din Vatican, a stârnit mai multe reacţii în mediul online, majoritatea critice la adresa creatorilor scenei.

  Potrivit Reuters, Vaticanul folosește în fiecare an o scenă diferită a nativităţii, de obicei donată de orașe sau artiști, unele dintre scenele anterioare având elemente precum „o barcă spartă care reprezintă situația refugiaților și o persoană care vizitează un deținut într-o închisoare, simbolizând caritatea”.

  Scena nativităţii din acest an realizată de studenţi și profesori din Castelli, un oraș italian renumit pentru creaţiile de ceramică, include un astronaut și „un personaj care amintește de Darth Vader din Războiul Stelelor” și se pare că a atras deja aprecieri negative de la localnici și pe rețelele de socializare, potrivit Sputnik News

  ​„În această pandemie globală ..., poporul creștin, sau oricine altcineva, aștepta un semn de renaștere”, a spus pentru Reuters Alfredo Chiarelli, în vârstă de 65 de ani, care vinde articole religioase în piață de 30 de ani. „[Scena] a încurcat și întristat o mulțime de oameni”, a adăugat el, citat de Sputnik News

  De asemenea, mai mulți internauți nu au apărut deloc încântaţi de scenă, unii chiar sugerând că ar trebui dărâmată.

  ​„Această monstruozitate este scena nativităţii din Vatican. Nu poate exista ceva mai nepotrivit decât extratereştri roboţi urâți ai spațiului care să submineze frumusețea și umanitatea Sfintei Familii în vremea Crăciunului, în timpul unei pandemii, când avem nevoie mai mult ca niciodată de tradițiile noastre atemporale ale Bisericii”, a scris un utilizator.

  ​Cel puțin un internaut chiar s-a întrebat cu voce tare dacă Papa „ia în zeflemea creștinismul”.

  ​Un altul a făcut glume despre ce fel de scenă a nativităţii va fi dezvelită la Vatican în 2021.

  Tematic

  Pericol la Vatican: patru persoane, infectate cu Covid 19
  Putin s-a întâlnit cu Papa la Vatican - Video
  Putin se va întâlni cu Papa Francisc la Vatican
  O activistă FEMEN s-a dezgolit la Vatican în ajun de Crăciun
  Mike Pompeo nu a fost primit la Vatican
  Tagurile:
  Vatican, Monstru

  Știrile Zilei