17:36 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  25821

  Londra și alte zone din sud-estul Marii Britanii intră de miercuri în nivelul 3, cel mai sever nivel al sistemului de alertă privind COVID-19, implementat de guvernul britanic pentru încetinirea răspândirii pandemiei.

  BUCUREŞTI, 16 dec – Sputnik. Sputnik transmite în direct din Londra, unde se așteaptă ca nivelul de alertă privind COVID-19 să fie ridicat la nivelul 3, cel mai înalt nivel, în capitala britanică. De asemenea, și alte zone din sud-estul Marii Britanii au intrat în acest nivel.

  În conformitate cu noile măsuri, barurile, restaurantele, pub-urile, cafenelele și locurile de divertisment vor putea doar să vândă mâncare la pachet.

  Sub nivelul nivelul 3, membrii din gospodării diferite nu se pot întâlni în interior, iar publicului i se interzice accesul la sălile de sport, însă școlile și magazinele rămân deschise.

  Urmăriţi Sputnik Live:

  Mai exact, în nivelul trei sunt aplicate următoarele restricţii: toate localurile din domeniul ospitalităţii se închid, cu excepția celor care livrează mâncare sau dau la pachet; locurile de divertisment se închid în interior, iar oamenii sunt sfătuiți să evite călătoriile în afara Londrei, altele decât „cele necesare pentru muncă, educație, servicii pentru tineri, asistență medicală sau îngrijire a persoanelor în vârstă”; nu vor fi permise ieșirile în afara Londrei în timpul nopţii, cu excepția celor necesare pentru muncă sau educație; ceremoniile de nuntă, limitate la 15 invitați la nivelul doi, vor fi interzise complet în nivelul trei al restricțiilor; spectatorii nu vor mai putea participa la meciuri de fotbal.

  Totuşi, se aşteaptă să nu fie afectată relaxarea restricțiilor pe 23 decembrie, când oamenilor li se va permite să își vadă familiile de Crăciun.

  Tematic

  Banca Angliei: perturbări ale sistemului financiar al UK după Brexit
  Românii din UK: cel mai drastic nivel de lockdown înainte de Crăciun
  UK: Mai mulţi morţi din cauza lockdown-ului decât a Covid
  Brexit aduce noi oportunități pentru UK pe piaţa rusească
  UK: VIZĂ pentru români de la 1 ianuarie – cum o obţineţi
  Tagurile:
  UK

  Știrile Zilei