01:49 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5801

  Mitinguri ale opoziției au loc la Erevan, participanții cer demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan din cauza faptului că acesta a semnat un acord de încetare a focului în Karabakh.

  BUCUREȘTI, 24 dec - Sputnik. Aproximativ 80 de persoane au fost duse joi la secțiile de poliție la manifetația de protest din apropierea clădirii guvernamentale din Erevan, participanții prezenți la manifestație cer demisia prim-ministrului armean Nikol Pashinyan, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru RIA Novosti.

  "77 de persoane au fost duse astăzi la secțiile de poliție. Aceasta este o cifră totală, dar multe au fost deja eliberate", a declarat sursa agenției.

  Mitinguri ale opoziției au loc la Erevan, participanții cer demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan din cauza faptului că acesta a semnat un acord de încetare a focului în Karabakh. Forțele de opoziție, care cer plecarea șefului de cabinet, l-au desemnat pe fostul șef al guvernului țării Vazgen Manukyan pentru funcția de prim-ministru. Marți, opoziționistii au înconjurat clădirea guvernului.

  La sfârșitul lunii septembrie, ostilitățile au fost reluate în Nagorno-Karabakh , care a devenit o continuare a conflictului pe termen lung și a dus la pierderi în rândul populației civile. Părțile au făcut mai multe încercări de a încheia un armistițiu, însă acordul tripartit încheiat în noaptea de 10 noiembrie s-a dovedit a fi un succes. Odată cu medierea Moscovei, Azerbaidjanul și Armenia au fost de acord să înceteze complet focul și să facă schimb de prizonierii și cadavre ale morților. De asemenea, Erevanul a predat regiunile Kelbajar, Lachin și Aghdam către Baku. În plus, forțele de menținere a păcii ruse sunt staționate în regiune.

  Tematic

  VIDEO, Erevan: ciocniri între protestatari şi poliţie - au loc rețineri
  “Un caz ușor”: De ce SUA nu au reușit să împace Baku și Erevan
  La Erevan, protestatarii s-au adunat în fața clădirii guvernamentale
  Tagurile:
  Conservanți, Karabah

  Știrile Zilei