16:54 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  40101

  Obligaţia carantinei pentru cei care vin din România în Italia va fi aplicată și după data de 6 ianuarie 2021. De asemenea, în această ţară revin restricţiile pe trei culori corespunzând nivelurilor diferite de risc.

  BUCUREŞTI, 6 ian – Sputnik. Potrivit unui Decret al Președintelui Consiliului de Miniștri din Italia, obligaţia carantinării la intrarea în Italia pentru cei care vin din România va fi aplicată și după data de 6 ianuarie dacă persoana care intră în această țară a stat sau a călătorit în țara noastră sau în una din țările aflate pe Lista C, în una sau mai multe din zilele din perioada 21 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021, potrivit Rotalianul.com

  Măsura este valabilă până la 15 ianuarie 2021, când va fi emis un nou decret. Exceptate sunt persoanele care au călătorit din motive de muncă, sănătate sau alte urgențe care pot fi demonstrate.

  De asemenea, în perioada 7–15 ianuarie, în Italia vor fi din nou aplicate restricţiile pe trei culori care vor corespunde nivelurilor diferite de risc: roșu, portocaliu și galben, după ce, până pe 6 ianuarie, ţara a fost sub culoarea roşie.

  În weekend (9-10 ianuarie), barurile şi restaurantele din Italia vor fi închise, iar deplasările dintre localităţi vor fi reduse la minimum în săptămâna 7–15 ianuarie.

  În acelaşi timp, până pe 15 ianuarie 2021 este interzisă deplasarea între regiuni sau provincii autonome, în afara celor care se vor face în scop de muncă, de strictă necesitate sau din motive de sănătate.

  Rămân obligatorii masca și distanțarea fizică, iar barurile și restaurantele vor fi deschise până la ora 18:00. După această oră se va putea cumpăra mâncare și băuturi „la pachet”. Magazinele și centre comerciale sunt deschise, iar în intervalul 22:00-05:00 sunt interzise deplasările.

  În ceea ce priveşte şcolile, s-a amânat până pe 11 ianuarie redeschiderea instituţiilor de învăţământ superior la o capacitate de 50%. Însă unele regiuni, cum ar fi Veneto, au decis să amâne redeschiderea pentru 31 ianuarie. În ceea ce priveşte școlile primare și gimnaziale, s-a decis reluarea cursurilor pe 7 ianuarie.

  Tematic

  Românii care vin din Italia nu mai intră în carantină
  Alegeri parlamentare: Secțiile de votare din Italia – lista
  Românii din Italia: restricţii dure de sărbători
  Tagurile:
  Români, carantină, Italia

  Știrile Zilei