11:58 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1527)
  33804

  În Ucraina, au intrat în vigoare restricțiile de carantină consolidate introduse din cauza pandemiei coronavirusului. Blocarea va dura până pe 24 ianuarie.

  Guvernul ucrainean a extins regimul național de carantină și urgență până pe 28 februarie, care a fost în vigoare până la sfârșitul anului 2020.

  De asemenea, au intrat în vigoare restricțiile de carantină consolidate introduse din cauza pandemiei coronavirusului. Blocarea va dura până pe 24 ianuarie.

  Organizația Mondială a Sănătății a criticat Kievul pentru decizia de a introduce un blocaj dur, motivând că acest lucru va afecta negativ bunăstarea ucrainenilor, accesul lor la medicină și educație.

  Experții susțin că aceste măsuri nu vor deveni critice pentru economia ucraineană și nu vor afecta întreprinderile mici și mijlocii la fel de dur pe cât ar fi putut fi în decembrie. Cu toate acestea, este posibil ca acest lucru să ducă la o creștere a stărilor de protest în țară.

  Restricțiile în Ucraina din cauza coronavirusului

  În perioada 8 ianuarie - 24 ianuarie, școlile și universitățile vor fi închise în Ucraina, dar grădinițele vor continua să funcționeze. Orice evenimente de masă sunt interzise, ​​piețele, instituțiile culturale și unitățile de divertisment sunt închise.

  Centrele comerciale și de divertisment vor putea primi vizitatori doar dacă aceștia vor să cumpere bunuri esențiale: alimente, medicamente, produse de igienă și comunicații, medicamente veterinare și hrană pentru animale, precum și combustibil.

  Cafenelele, barurile și restaurantele au voie să funcționeze numai în modul de livrare.

  Băncile, oficiile poștale, stațiile de service, clinicile veterinare, benzinăriile și hotelurile rămân deschise. Saloane de coafură și saloane de înfrumusețare pot fi deschise la programare. Activitățile legate de producția de filme nu au fost interzise.

  Transportul public va funcționa, la fel ca și cursele internaționale. Punctele de control din Donbass vor funcționa, de asemenea, în mod normal.

  Potrivit ministrului sănătății, Maxim Stepanov, astfel de măsuri vor contribui la reducerea numărului de cazuri COVID-19 la jumătate.

  "Fac apel la voi, ucraineni, pentru ca în perioada 8-24 ianuarie să se îndeplinească toate regulile stabilite în țară. Ne așteptăm la un efect de reducere cu cel puțin 40-50% a numărului de persoane infectate în această perioadă", a spus el.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1527)
  Tagurile:
  Restricții, Ucraina, coronavirus

  Știrile Zilei