03:38 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  45582

  După ce a postat un discurs video în care condamna evenimentele de la Capitol Hill și aparent cedând în faţa lui Joe Biden, președintele încă în funcţie Donald Trump a promis susținătorilor săi că, prin mișcarea sa politică, aceştia vor „avea o voce uriaşă în viitor”.

  BUCUREŞTI, 9 ian – Sputnik, Doina Crainic. „Cei 75.000.000 de mari patrioți americani care m-au votat, [mişcările] AMERICA FIRST și MAKE AMERICA GREAT AGAIN vor avea o VOCE URIAŞĂ mult timp în viitor. Nu vor fi tratate fără respect sau nedrept în niciun fel şi în nicio formă!!!”, a scris Trump pe Twitter vineri, după care contul său a fost suspendat.

  Postare oficială a Twitter - suspendarea contului lui Donald Trump
  © Screenshot / Twitter / Twitter Inc
  Postare oficială a Twitter - suspendarea contului lui Donald Trump

  Într-un discurs video în seara precedentă, Trump a condamnat miercuri ceea ce a descris ca fiind un „atac odios” asupra Capitoliului SUA. Trump și-a îndemnat susţinătorii să îşi „facă auzită vocea în mod pașnic și patriotic” în afara Capitolului.

  Oameni din mulţime au reuşit să intre în clădire, vandalizând birourile parlamentarilor și ciocnindu-se cu poliția. Un protestatar neînarmat a fost împușcat de poliție, un ofițer de poliție a fost rănit de protestatari și ulterior a murit, iar alte trei persoane au suferit „urgențe medicale” și au murit.

  În afară de discursul său video și de postarea pe Twitter de vineri dimineață, Trump a fost inactiv pe Twitter de la evenimentele de miercuri. Twitter i-a închis contul pentru 12 ore pentru că ar fi incitat la violență, în timp ce alte rețele de socializare, printre care Facebook, Instagram și Twitch, au blocat contul președintelui de pe platformele lor pe termen nedeterminat, potrivit RT

  Pe plan politic, democrații au elaborat articole de punere sub acuzare împotriva lui Trump, cu un vot posibil încă de săptămâna viitoare.

  Tematic

  Twitter, Facebook și Instagram au înghețat conturile lui Trump
  Tagurile:
  SUA, Donald Trump

  Știrile Zilei