12:40 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  79 0 0

  Turcia a anunțat data deschiderii sezonului estival, iar hotelurile și turiștii vor trebui să respecte anumite reguli.

  CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik. Turcia a stabilit data începerii sezonului estival 2021, relatează Asociația Operatorilor de Turism din Federația Rusă (АТОР).

  ”Ne propunem să începem sezonul turistic 2021 în aprilie”, a declarat ministrul Culturii și al Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, într-un interviu acordat presei locale.

  În opinia sa, un început timpuriu în comparație cu țările concurente va permite Turciei să compenseze în mare măsură pierderile din 2020.

  Țara speră că sezonul 2021 va fi mai bun decât cel precedent, inclusiv datorită vaccinării COVID-19, care a început în Europa. Potrivit ministrului, acest proces ”va atinge un anumit punct” până în aprilie, ceea ce va permite oamenilor să își planifice călătoriile de vară cu mai multă încredere.

  În plus, până atunci ar trebui să se stabilizeze situația cu răspândirea coronavirusului și în interiorul Turciei. Potrivit estimărilor oficialului, țara va ieși din ”zona roșie” atunci când numărul de cazuri noi de COVID-19 nu va depăși 2500 pe zi. Cu astfel de statistici, statele europene vor putea relua sau mări numărul zborurilor către orașele turcești. În ianuarie, Turcia înregistrează zilnic de la nouă până la 13 mii de cazuri noi de coronavirus.

  Federația Hotelierilor (TUROFED) estimează că țara ar putea primi între 25 și 30 de milioane de turiști internaționali în 2021. Potrivit șefului organizației, Sururi Çorabatır, pentru a ajunge la nivelul anului 2019 (45 de milioane de oaspeți străini) este nevoie de aproximativ doi-trei ani.

  Școală
  © Sputnik / Александр Кряжев

  Și președintele Asociației Agențiilor de Turism (TURSAB), Firuz Bağlıkaya, are o opinie similară. ”În 2021, Turcia va putea ajunge la 50% din fluxul turistic din 2019”, a presupus el. În opinia sa, Rusia, Germania, Ucraina, Olanda și Marea Britanie vor rămâne principalele piețe de intrare în 2021.

  Potrivit estimărilor sale, dacă în anii trecuți prețul a fost principalul factor pentru consumator, acum principalii factori sunt igiena și siguranța. El a menționat că turiștii aleg din ce în ce mai mult hoteluri mici și hoteluri de tip boutique. De asemenea, va fi solicitat și turismul natural și de aventură, precum și campingul. ”Vacanțele în grupuri mici cu prietenii și familia, tururile cu iahturi, vacanțele retrase vor ieși în prim-plan", consideră șeful TURSAB.

   

  Tematic

  Turcia își va intensifica presiunile asupra noii administrații SUA
  Erdogan: Turcia depune eforturi pentru integrarea în UE
  VIDEO: Confruntări stradale între studenți și poliție în Turcia
  De ce SUA se tem de sistemul S-400 cumpărat de Turcia?
  Turcia nu renunță la sistemul rusesc S-400
  Tagurile:
  Vacanță, Turcia

  Știrile Zilei