21:40 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  820221

  După blocarea lui Donald Trump de către Twitter, închiderea aplicației Talk și noua politică a WhatsApp privind confidențialitatea datelor, reţeaua de socializare Telegram a fost descărcată de peste 500.000 de ori în doar cinci zile în SUA.

  BUCUREŞTI, 12 ian – Sputnik. Telegram a devenit a doua cea mai descărcată aplicație în Statele Unite, după ce susținătorii lui Donald Trump au părăsit WhatsApp, care a schimbat modul în care colectează datele utilizatorilor, relatează ziarul britanic Telegraph, citând un studiu realizat de Sensor Tower, specializat în piața globală a aplicațiilor și economie.

  Telegram messenger
  © Photo : Youtube/HowToScience

  Numărul de descărcări ale aplicației a crescut duminică după ce conturile de Twitter și Facebook ale lui Donald Trump au fost blocate, iar rețeaua socială Parler, populară printre susținătorii președintelui, a fost închisă.

  De miercuri până duminică, Telegram a fost descărcat în Statele Unite de aproximativ 545.000 de ori, ceea ce înseamnă de aproape trei ori mai mult decât în aceeași perioadă a săptămânii precedente. Înainte de închiderea rețelei sociale Parler, au circulat îndemnuri de a se trece la reţeaua Telegram.

  Telegraph a adăugat că numărul de descărcări a crescut și din cauza noii politici de confidențialitate a WhatsApp.

  Potrivit lui Jen Goldbeck, profesor de cercetare informațională la Universitatea din Maryland, Telegram ar putea fi un „loc pe termen mai lung” pentru susținătorii lui Trump decât Parler, deoarece este puțin probabil ca reţeaua rusească să fie închisă. Dacă ar fi folosită doar de grupurile de extremă dreaptă, „ar putea oferi Apple sau Google un anumit control”, dar este vorba de o mesagerie pe care oricine o folosește legal, a mai spus procesorul, potrivit Sputnik France

  Fondatorul Telegram, Pavel Durov, nu a trimis un comentariu pentru ziarul britanic. El a spus totuşi că, după ce aplicația Talk a fost ștearsă de pe Google Play și Apple Store, aceste companii „reprezintă o problemă mai mare în ceea ce priveşte libertatea de exprimare decât Twitter”.

  Nouă politică WhatsApp

  Milioane de utilizatori WhatsApp au luat decizia drastică de a renunța la aplicație după o actualizare a politicii de confidențialitate care le va cere să-și partajeze datele cu Facebook.

  Actualizarea, care va intra în vigoare pe 8 februarie, afectează utilizatorii WhatsApp din toate țările din afara Europei, unde există legi stricte privind protecția datelor.

  Utilizatorii din aceste zone vor trebui să dea Facebook consimțământul de a le fi accesate datele, inclusiv numerele de telefon și informații despre modul cum interacționează cu alte persoane, pentru a putea continua să folosească aplicația. Acest lucru se va aplica indiferent dacă utilizatorul de WhatsApp are sau nu cont pe Facebook.

  Tematic

  Messengerul Telegram ar putea fi blocat în orice moment
  Telegram va introduce funcția apeluri audio
  „Telegram”, amendat cu un milion: a refuzat să ofere informații pentru FSB
  Tagurile:
  Telegram

  Știrile Zilei