11:31 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  91 0 0

  Brexitul a dus la situații incredibile pentru cei care intră pe teritoriul UE venind dinspre Marea Britanie.

  BRUXELLES, 12 ian - Sputnik. La intrarea în UE venind dinspre Marea Britanie, pasagerii unui feribot au avut surpriza neplăcută să vadă cum agenţii vamali olandezi le-au confiscat sandvişurile şi alte produse alimentare. La baza comportamentului vameșilor stau noile reguli intrate în vigoare după Brexit, după cum a relatat publicaţia canadiană La Presse

  © Sputnik / Алексей Никольский

  De asemenea, vameșii olandezi opresc mașinile și tirurile în debarcaderul portului Hoek van Holland, în apropiere de Rotterdam, confiscând tot ce înseamnă produs alimentar cu carne, lapte sau pește.

  De altfel, șoferii care vin din Regatul Unit înspre UE au fost avertizaţi: guvernul britanic a menționat luna trecută sandvişurile cu şuncă şi brânză printre produsele care nu vor putea fi aduse pe continent după ieşirea Regatului Unit, începând cu 1 ianuarie, din piaţa unică europeană şi din uniunea vamală.

  Noile reglementări post-Brexit specifică faptul că introducerea pe teritoriul UE a produselor alimentare conţinând carne sau produse lactate, chiar şi pentru consum personal, este interzisă.

  Această reglementare este destinată să împiedice sosirea pe continent a unor produse alimentare care ar putea răspândi boli.

  Noile reglementări post-Brexit au afectat în special lanţul de magazine britanic Marks and Spencer, care, după Brexit, nu mai poate oferi spre vânzare sandvişuri şi popularele sale salate în spaţiile sale comerciale din Franţa.Brexitul a dus la situații incredibile pentru cei care intră pe teritoriul UE venind dinspre Marea Britanie.

  Tematic

  UK: Portul Belfast este liniștit pe măsură ce reglementările Brexit intră în vigoare
  Banca Angliei: perturbări ale sistemului financiar al UK după Brexit
  UE: există o cale către un acord post-Brexit
  Tagurile:
  Marea Britanie, Brexit

  Știrile Zilei