11:37 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  43510

  Cancelarul german Angela Merkel a precizat că se aşteaptă ca măsurile dure de lockdown să fie prelungite încă două luni, în contextul pericolului reprezentat de noua mutaţie a virusului.

  BUCUREŞTI, 12 ian – Sputnik. Într-o discuție cu politicienii din CDU, Angela Merkel a declarat că nu se aşteaptă ca relaxarea măsurilor dure de lockdown să fie adoptată la sfârșitul lunii ianuarie.

  Declaraţia vine în contextul creşterii numărului de infectări, precum şi al pericolului reprezentat de noua mutaţie a coronavirusului, care este mult mai contagioasă şi a determinat creşterea bruscă a cazurilor de infectare în insulele britanice.

  „Dacă nu reușim să oprim acest virus [noua mutaţie apărută în Marea Britanie], vom avea o incidență de zece ori până la Paști”, a declarat Merkel, citată de Merkur.de.

  Cancelarul a adăugat că „avem încă nevoie de opt până la zece săptămâni de măsuri dure” şi că o relaxare a măsurilor este posibilă doar de Paști, când vremea va fi mai caldă.

  Pe de altă parte, virologul Alexander Kekulé a criticat luni seara politica restricţiilor drastice și a avertizat cu privire la consecinţele unei blocări „până în iunie sau iulie”.

  De asemenea, reprezentanţii landurilor şi cancelarul se vor întruni din nou pe 25 ianuarie pentru a reevalua situaţia actuală cu privire la epidemie. Deciziile cu privire la noile măsuri ar trebui să fie luate la 1 februarie.

  Tematic

  Nou record de infectări în Germania
  Alternativa pentru Germania susține Nord Stream-2
  Merkel vrea noi restricții în Germania
  Tagurile:
  Germania

  Știrile Zilei