13:35 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7631

  Președintele Mexicului și-a anunțat intenția de a aloca 240 de milioane de dolari pentru achiziționarea a 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V împotriva Covid-19.

  BUCUREŞTI, 12 ian – Sputnik. Mexicul va cumpăra 24 de milioane de doze ale vaccinului rusesc Sputnik V împotriva Covid-19, a declarat marți, 12 ianuarie, președintele țării, Andrés Manuel López Obrador, într-o conferință de presă.

  În acest scop, autoritățile țării intenționează să aloce 240 de milioane de dolari, potrivit șefului statului.

  ​Ministrul adjunct al Sănătății din Mexic, Hugo Lopez-Gatell, a anunțat anterior că guvernul a ajuns la un acord preliminar pentru achiziționarea a 24 de milioane de doze de Sputnik V, în urma unei vizite în Argentina, unde va fi organizată producția vaccinului rusesc.

  „Credem că am putea folosi până la 24 de milioane de doze din acest vaccin pentru 12 milioane de persoane, având în vedere că programul de vaccinare cu Sputnik V prevede utilizarea a două doze din acest produs”, a declarat Lopez-Gatell, potrivit Sputnik France

  Potrivit vice-ministrului, Mexicul a avut acces la toată documentația științifică și tehnică legată de vaccinul rusesc, datorită medierii guvernului argentinian.

  „Aceasta este o documentaţie cuprinzatoare care include rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice”, a adăugat acesta.

  Tematic

  ”Sputnik V” a ajuns în Africa. De ce oamenii se încred în vaccinul rusesc?
  Rusia va furniza Nepalului până la 25 de milioane de doze de vaccin ”Sputnik V”
  Rusia și Afganistan negociază aprovizionarea cu vaccinul ”Sputnik V”
  Tagurile:
  Sputnik V, vaccin

  Știrile Zilei