17:29 26 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.46
 • RUB0.23
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  571102

  Strategia democraților de a-l demite pe Donald Trump prin intermediul vicepreședintelui Mike Pence a eșuat!

  BUCUREȘTI, 13 ian – Sputnik. Preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a primit un refuza categoric din partea lui Mike Pence, vicepreşedintele SUA neacceptând să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei americane pentru a-l demite pe preşedintele Donald Trump.

  ”Consider că un astfel de act nu este în interesul naţiunii noastre şi nici nu corespunde Constituţiei”, i-a scris Mike Pence preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

  În aceste condiții, azi se va supune la vot, în camera inferioară a Congresului, Camera Reprezentanţilor, o rezoluţie pentru lansarea, săptămâna aceasta, a unei proceduri de destituire a liderului de la Casa Albă.

  Democraţii din Camera Reprezentanţilor intenţionează punerea sub acuzare a preşedintelui Trump pentru ”incitare la insurgenţă” în contextul invadării Capitoliului de către susținătorii săi revoltați de ”furtul alegerilor”.

  Nancy Pelosi a postat un mesaj pe Twitter în care anunță pe cei desemnați să se ocupe de procesul de destituire a președintelui Trump.

  ”În această seară, am privilegiul solemn de a numi managerii procesului de destituire a lui Donald Trump”, a scris Pelosi.

   

  Tematic

  Vot în Congresul SUA pentru ca Donald Trump să fie suspendat pe final de mandat
  Poze de la inaugurarea președinților SUA: de la Reagan la Trump
  Încă o decizie scandaloasă în finalul mandatului Trump!
  Tagurile:
  Mike Pence

  Știrile Zilei