11:41 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21630

  După ce a reapărut o postare a președintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, din mai 2017, în care aceasta lansa acuzaţii că alegerile prezidențiale din 2016 „au fost fraudate”, mai mulţi utilizatori au reacţionat.

  BUCUREŞTI, 13 ian – Sputnik. Postarea pe Twitter făcută de Nancy Pelosi este din perioada premergătoare numirii lui Robert Mueller în calitate de avocat special pentru a investiga acuzațiile despre presupusul complot între oficialii ruși și campania lui Trump în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016. Nu au fost găsite dovezi suficiente pentru aceste acuzaţii, scrie Sputnik News

  ​Mai mulți utilizatori de Twitter au pus la îndoială coerenţa platformei de socializare, susținând că postarea lui Pelosi „incită la violență”, argument folosit de Twitter ca pretext pentru a suspenda definitiv contul personal al președintelui american Donald Trump săptămâna trecută.

  ​„Pare a fi un dublu standard folosit cu privire la ceea ce este permis pe Twitter”, a remarcat un utilizator, în timp ce un altul a descris situația drept „ipocrizie la maximum”.

  Vinerea trecută, Twitter și-a exprimat îngrijorarea că permiterea revenirii lui Trump pe platformă după o suspendare temporară ar însemna riscul „continuării incitării la violență”, în urma evenimentelor din 6 ianuarie.

  Compania a spus că postările ulterioare ale lui Trump care a scris că susținătorii săi vor avea o „VOCE URIAŞĂ mult timp în viitor” și că „nu vor fi tratați fără respect sau nedrept în vreun fel sau formă” reprezintă un indiciu suplimentar că președintele nu intenționează să faciliteze o tranziție ordonată.

  La scurt timp după aceasta, Trump a mai scris o postare de pe contul oficial de Twitter @POTUS al președintelui SUA, în care a anunţat că va „analiza posibilitățile de a construi propria noastră platformă în viitor”.

  Tematic

  Știrea nopții: Pence rămâne loial, refuză demiterea lui Trump!
  Trump supus a doua oară procedurii de punere sub acuzare, o premieră în istoria SUA
  Adversarii lui Trump dau bătălia finală contra trumpismului
  Giganții corporatişti globali întorc spatele lui Trump și susținătorilor săi
  Tagurile:
  Twitter, Nancy Pelosi

  Știrile Zilei