12:16 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  24251

  Într-un interviu în emisiunea ”Wartime pandemic”, unde l-a avut invitat pe locotenenul general în rezervă al Forțelor Aeriene ale SUA, Thomas McInerney, Steve Bannon a făcut dezvăluiri despre sistemul ”Hammer”

  BRUXELLES, 14 ian - Sputnik. Potrivit lui Thomas McInerney, sistemul Hammer este un program de securitate a semnalului creat de NSA și preluat de CIA și de administrația Obama. McInerney spune că a aflat din 2017 ce voiau să facă pe baza acestui sistem și a farsei cu Rusia (acuzațiile că Rusia ar fi intervenit în alegeri, așa numitul Russia hoax). Administrația Obama a luat acest sistem, mai spune McInerney, și a introdus în el o aplicație Scorecard care schimbă voturile într-un anumit moment al fluxului votării.

  ”Avem un Partid Democrat disperat, care ar face orice pentru a transforma țara într-un stat totalitar, de extremă stângă, dacă ar câștiga. L-au folosit în alegerile preliminare și Bernie a pierdut în fața lui Biden pentru că l-au folosit acolo”, a mai spus generalul în rezervă.

  La rândul său, Bannon a detaliat afirmând că Hammer  fost cel mai important și sofisticat sistem care a apărut după 11 Septembrie 2011 pentru ablitiatea de a monitoriza islamiștii extremiști de către serviciile de informații și contrainformații.

  Bannon l-a întreabat apoi pe McInerney dacă la început Hammer a fost un sistem de supraveghere sofisticat care a permis aparatului de securitate național să supravegheze inamicii, ceea ce interlocutorul său a confirmat, adăugând că ulterior a fost adaptat la afacerile electorale. Astfel, potrivit lui McInerney, sistemul urma să fie folosit și a fost folosit și în alte țări și că CIA l-a utilizat pe cetățenii americani, ceea ce este ilegal pentru că CIA nu are voie să monitorizeze cetățeni americani, ci numai FBI cu mandate de la FISA, a explicat militarul în rezeervă.

  McInerney a mai spus în același interviu că Partidul Democrat a încercat să folosească acest sistem Hammer și în 2016, dar atunci ceva s-a întâmplat cu sistemul și nu l-au putut folosi.

  Aceste dezvăluiri, care apar încă din perioada electorală dinaintea alegerilor din SUA, aruncă în aer pretențiile SUA de a fi farul democrației și al libertății în lume, iar amintirea acestor alegeri nu se va șterge prea curând.

  Tematic

  Scandalos: România nu are bani, dar cumpără din SUA arme mai scumpe decât era prevăzut
  Trump supus a doua oară procedurii de punere sub acuzare, o premieră în istoria SUA
  De ce SUA au amânat din nou producția în serie a modelului F-35
  Tagurile:
  SUA, alegeri

  Știrile Zilei