17:11 26 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.46
 • RUB0.23
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28341

  Oamenii de știință observă că aisbergurile care se topesc mută treptat apa dulce în Oceanul Atlantic, iar acest lucru ar putea declanșa o reacție în lanț care va arunca Pământul într-o nouă eră glaciară.

  BUCUREȘTI - 14 ian - Spunik. Topirea aisbergurilor în Antarctica ar putea declanșa o reacție în lanț care va arunca Pământul într-o nouă eră glaciară. Daily Mail scrie despre acest lucru cu referire la datele de la cercetătorii de la Universitatea Cardiff.

  Oamenii de știință observă că aisbergurile care se topesc mută treptat apa dulce în Oceanul Atlantic. Acest proces provoacă schimbări în circulația oceanului, care, la rândul său, amenință Pământul cu o nouă răcire a climei.

  Cercetătorii au descoperit că o legătură între topirea aisbergurilor și circulația oceanelor a fost prezentă la începutul fiecărei ere glaciare în ultimii 1,6 milioane de ani.

  Anterior, oamenii de știință au avertizat că topirea gheții și alte consecințe ale încălzirii globale duc la o creștere treptată a nivelului Oceanului Mondial, care pe termen lung amenință să inunde teritoriile de coastă dezvoltate de om.

  Tematic

  Video adorabil: momentul când doi pinguini regali din Antarctica îşi fac selfie
  Pericol: primele imagini ale mega-aisbergului care s-a rupt de Antarctica
  Descoperire uimitoare: ce se ascunde la doi kilometri sub Antarctica?
  Tagurile:
  Pământ

  Știrile Zilei