12:26 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  206011

  Un expert din cadrul OMS a anunțat că organizația va dezbate în scurt timp posibilitatea utilizării unor paşapoarte de vaccinare pentru călătoriile internaţionale.

  BRUXELLES, 14 ian - Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii este pe cale să dezbată posibilitate instituirii unor pașaparte de vaccinare pentru călătoriile internaționale. Anunțul a fost făcut astăzi de Oleg Benesh, expertul departamentului de imunologie din cadrul biroului european al instituţiei.

  El a afirmat că această temă "se află pe agenda Comitetului Internaţional pentru reglementări medicale şi sanitare".

  "Odată cu apariţia vaccinurilor eficiente şi sigure împotriva coronavirusului, OMS studiază temele legate de vaccinarea călătorilor internaţionali. Am dori să amintim că folosirea unui certificat internaţional este o chestiune reglementată prin normele medicale şi sanitare", a apărat el cauza pașapoartelor internaționale de vaccinare.

  De asemenea, el a arătat că OMS analizează aspectele ştiinţifice, juridice şi etice ale acestei iniţiative.

  Potrivit expertului, OMS în prezent acţionează pe trei direcţii principale: recomandarea de vaccinare pentru persoanele care intenţionează să călătorească, aprobarea de către ţări a unor restricţii sau cerinţe de vaccinare pentru persoanele care călătoresc şi schimbul de informaţii între ţări cu privire la procesul de vaccinare.

  Tematic

  Ce spune OMS despre noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie
  OMS vrea intensificarea măsurilor anti-coronavirus
  OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”
  Tagurile:
  Vaccinare, OMS

  Știrile Zilei