18:24 26 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.46
 • RUB0.23
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  354122

  Blocarea lui Donald Trump în toate rețelele de socializare este asemenea unei explozii nucleare, consideră purtătoarea de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 14 ian – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comparat blocarea președintelui SUA, Donald Trump, în rețele de socializare cu o „explozie nucleară” în spațiul virtual și a declarat că în acest fel a fost aplicată o lovitură asupra valorilor democratice, proclamate de Occident.

  Mai devreme, Twitter și Facebook au anunțat că suspendă pe o perioadă nedeterminată conturile lui Trump, pe care îl acuză de incitare la violență. Exemplul acestora a fost urmat și de alte platforme online.

  “Recent, toate cele mai mari platforme americane au blocat conturile președintelui SUA. În acest sens, nu au avut nevoie de o decizie a unei instanțe de judecată, nici de opinia unei structuri de profil pentru etică. Pur și simplu, au deconectat conturile oficiale de un auditoriu de milioane. Un astfel de atac la valorile occidentale au condamnat chiar și cei mai loiali parteneri ai SUA, care nu pot fi suspectați de simpatii față de Donald Trump”, a reamintit Zaharova pe contul său de Facebook.

  În opinia ei, “decizia platformelor online americane cu privire la blocarea șefului statului ar putea fi comparată cu o explozie nucleară în spațiul cibernetic: nu sunt grave atât distrugerile, cât urmările ei”.

  “S-a aplicat o lovitură asupra valorilor democratice, declarate de comunitatea occidentală; printr-un astfel de gest au obținut niște argumente beton atât apologeții darknetului, cât și susținătorii unei cenzuri dure; a fost declanșată o recroire a pieței media și cea mai mare migrație digitală”, consideră ea.

  Tematic

  Raport: nu există dovezi despre o „conspirație” între WikiLeaks, Trump și Rusia
  Trump supus a doua oară procedurii de punere sub acuzare, o premieră în istoria SUA
  Știrea nopții: Trump, pus sub acuzare oficial!
  Trump, primul mesaj după punerea sub acuzare
  NUCLEARA: Dragnea, nou dosar - legat de Donald Trump!
  FOTO: Al doilea impeachment pentru Donald Trump
  Tagurile:
  Maria Zaharova, Twitter, Facebook, Donald Trump

  Știrile Zilei