05:29 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  77335

  Imagini cu coloane de fum – iar agențiile internaționale transmit informații șocante din capitala Statelor Unite: clădirea Capitoliului a fost închisă din cauza unor „amenințări de securitate externă”

  BUCUREȘTI, 18 ian – Sputnik. Recent încercata clădire a Capitoliului a fost închisă, în urma unei amenințări de securitate, transmit agențiile de presă internaționale.

  ”Capitoliul din Washington DC ar fi fost închis, martorii relatând pentru Reuters că a fost detectată o „amenințare la securitate externă””, transmite Russia Today. 

  Agenția rusă arată și imaginile video cu o coloană de fum ridicându-se din clădirea Capitoliului.

  La scurt timp, DC Fire și EMS, unitatea de pompieri și intervenții în caz de pericol din Washington, anunță că a intervenit la un ”incendiu exterior”.

  ”#DCsBravest a reacționat la un incendiu exterior din blocul 100 din H St SE care a fost stins. Nu au fost răniți. Acesta a fost fumul pe care mulți l-au văzut”.

  ​Reamintim că Washington se află într-o stare de alertă în urma unor informații privind manifestații agresive care ar fi fost puse la cale pentru miercuri, 20 ianuarie, cu ocazia instalării lui Joe Biden la Casa Albă.

  Au fost luate măsuri excepționale, inclusiv staționarea unui mare număr de soldați înarmați cu echipament de misiune în clădirile principalelor instituții din capitala SUA.

  Cu toate acestea, până acum nu s-au adus dovezi concrete privind realitatea acestor „amenințări”, ci totul pare un fel de scenariu, început odată cu ocuparea Capitoliului fără opoziția forțelor de ordine.

  Cert este că acest scenariu i-a adus un mare prejudiciu de imagine președintelui Donald Trump, susținătorilor săi dar și democrației americane.

  Tematic

  Nucleara: Dragnea, executat fiindcă nu a servit firme din SUA?
  Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri
  Zaharova: Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA
  Tagurile:
  SUA

  Știrile Zilei