15:45 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2374152

  Intrând în ultima zi a mandatului, preşedintele în exerciţiu Donald Trump a făcut un anunț fulminant - redeschiderea frontierelor americane

  BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Donald Trump surprinde pe ultima sută de metri: a anunţat azi noapte redeschiderea frontierelor SUA pentru cetăţenii europeni din spaţiul Schengen, dar și pentru britanici și irlandezi, precum şi pentru brazilieni.

  Redeschiderea frontierelor ar urma să se facă de pe 26 ianuarie, conform deciziei lui Trump, dar intrarea pe teritoriul SUA este condiționată de prezentarea unui test negativ pentru COVID-19.

  Mutarea lui Trump l-a surprins pe Joe Biden, purtătoarea de cuvânt a preşedintelui ales anunțând opoziția categorică la decizia lui Trump.

  ”Nu este momentul să ridicăm restricţiile privind deplasările internaţionale”, a scris pe Twitter Jen Psaki, precizând - ”La recomandarea echipei noastre medicale, viitoarea administraţie NU intenţionează să ridice aceste restricţii la 26 ianuarie", a scris Jen Psaki pe Twitter.

  Psaki a adăugat că ”avem în vedere înăsprirea măsurilor de sănătate publică aplicate călătoriilor internaţionale pentru a lupta mai mult împotriva răspândirii COVID-19”.

  Mâine, Joe Biden va prelua președinția SUA, în condițiile în care actualul președinte, Donald Trump, nu l-a felicitat și nu îl va întâmpina la Casa Albă. Tot mâine, Donald Trump va pleca în Florida, pentru a nu onora ceremonia de învestire a lui Biden.

  Tagurile:
  Donald Trump

  Știrile Zilei