22:31 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  30045

  La această oră, președintele Iohannis a bifează încă acțiune în sprijinul campaniei de vaccinare, după spectacolul propriei imunizări.

  BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Acum puțin timp, președintele Klaus Iohannis a dat o declarație după ce a fost într-o vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo.

  De fapt, o vizită formală și o declarație pe măsură, plină de truisme de tip ”Pe măsură ce vor veni noi doze de vaccin tot mai mulți oameni se vor vaccina”.

  Sau că, dacă vom avea 60-70% din populație vaccinată, iar ”oamenii vor respecta în continuare restricțiile”, atunci în vară vom putea scăpa de pandemia de Covid-19!... Faptul că nu există nici suficiente doze, că sunt disfuncții în organizarea campaniei – asta nu contează!

  ”Îi felicit pe cei care s-au implicat pentru organizarea acestui centru de vaccinare și pe toți cei care au înțeles că este nevoie de un centru de vaccinare foarte mare în București”, a declarat formal Iohannis, afirmând că este „foarte bucuros că atmosfera în general se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze”.

  Iohannis spune că ”Este o schimbare pe care o salut, o schimbare foarte bună” – fără a preciza la care schimbarea se referă. ”Pe măsură ce vor veni noi doze de vaccin tot mai mulți oameni se vor vaccina”, a spus președintele.

  Atenție, Iohannis spune că ”în acest centru de vaccinare vor putea fi vaccinate 3000-4000 de oameni pe zi. În toată țara vom crește capacitatea de vaccinare”. De urmărit dacă se va petrece așa ceva și cât timp.

  ”Avem speranța ca până în vară să avem suficient de multe persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie”, spune Iohannis, atrăgând atenția: ”vaccinarea singură nu rezolvă problema, doar împreună cu respectarea strictă a tuturor restricțiilor”.

  Adică, doar dacă ”respectăm restricțiile și 60-70% din populație va fi vaccinată, poate chiar din această vară să ne întoarcem la o viață normală”, spune Klaus Iohannis, contribuind la dificila explicare a fenomenului imunizării prin vaccinare.

  Te vaccinezi dar aplici restricțiile ca și cum nu te-ai vaccinat. În fine, vorba lui Mircea Badea, îl susținem pe președinte!

  Tematic

  Mircea Badea face praf autoritățile din campania de vaccinare
  Educatoarele și învățătorii, prioritari la vaccinare
  Programarea la vaccinare COVID a fost restabilită. STS a remediat problema
  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei