21:20 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16713

  După inaugurarea de mâine, președintele ales Joe Biden plănuiește să adopte imediat o serie de măsuri prin care să răstoarne liniile principale ale politicilor lui Donald Trump din ultimii patru ani.

  BRUXELLES, 19 ian - Sputnik. În timp ce lumea așteaptă cu înfrigurare inaugurarea noului președinte al SUA, programată să aibă loc mâine la Washington, mare surpriză va începe abia o dată cu instalarea noului președinte la butoanele politicii americane. Joe Biden intenționează, nici mai mult, nici mai puțin, decât să șteargă urmele trecerii lui Donald Trump la Casa Albă, adoptând o serie de ordine executive care să anuleze cele mai importante decizii ale lui Trump din ultimii patru ani.

  Astfel, Joe Biden vrea să reintroducă SUA cât de repede în Acordul Climatic de la Paris și să realinieze țara la standardul reducerii emisiilor de carbon stabilit, lucruri care Donald Trump le-a denunțat, retrăgând SUA din acord cu mult tam tam. Și asta nu e tot.

  Joe Biden urmează, de asemena, să elimine interdicţia de călătorie aplicată de Donald Trump multor ţări în care majoritatea populaţiei este formată din musulmani. Pe aceeași linie, Biden ar putea umbla și la interdicția de reunire a familiilor separate la granița SUA cu Mexicul, deschizând din nou ușa imigrației în SUA, după ce Donald Trump a făcut efoturi considerabile să oprească acest fenomen. Noul președinte urmărește chiar să trimită o nouă lege a imigrației către Congres, deschizând astfel porțile SUA conform cu politicile progresiste pe care le reprezintă.

  Și în privința coronavirusului, Joe Biden vrea să impună o altfel de politică decât predecesorul său. Astfel, Biden urmează să impună obligativitatea purtării măştii și în interiorul statelor din componența SUA, dar şi pentru călătoriile între state. De asemenea, noul președinte a promis să livreze 100 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 în primele 100 de zile de mandat pentru a demonstra că noua administrație gestionează mai bine pandemia decât Donald Trump.

  Dar Biden trebuie să se prezinte în fața americanilor și cu măsuri economice, așa încât el își va impune planul de revenire economică de 1.900 de miliarde de dolari care face parte din promisiunile lui.

  Inaugurarea lui Joe Biden are loc însă într-o atmosferă tensionată, cu Washingtonul păzit de 25.000 de soldaț ai Gărzilor Naționale, în încercare de a evita protestele precum cel de la Capitoliu. Și din acest punct de vedere, Joe Biden va încerca să lanseze un mesaj de unificare a națiunii americane în încercarea de a depăși diviziunile profunde din sânul societății care s-a împărțit în două tabere ireconciliabile deocamdată, cei care sunt pro-Trump și care susțin politicile acestuia și cei care sunt anti-Trump și vor schimbarea liniilor directoare ale viziunii celui aflat în ultima sa zi de mandat.

  Tematic

  Biden, îndemnat să renunţe la controlul exclusiv asupra CODURILOR NUCLEARE
  Trump promite o „tranziție ordonată” la Biden și că va continua lupta
  Scandalul Navalnîi anunță cum va fi mandatul Joe Biden
  Tagurile:
  Joe Biden, Trump

  Știrile Zilei