15:46 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  297 0 0

  Secretarul de stat pentru Irlanda de Nord, Brandon Lewis, a spus câte luni ar mai putea dura lackdown-ul național, avertizând că „este periculos” să fie ridicate restricțiile împotriva Covid-19 mai devreme.

  BUCUREŞTI, 19 ian – Sputnik. Odată cu lansarea vaccinului împotriva Covid-19, guvernul britanic a trebuit să răspundă la întrebări cu privire la momentul când ţara va ieşi din lockdown-ul național.

  „Este încă prea devreme pentru a şti unde vom fi în patru săptămâni, ca să nu mai spunem în șase sau opt săptămâni”, a declarat Brandon Lewis, potrivit RT. 

  Lewis a explicat că există „încă un drum lung de parcurs” și că oamenii nu se pot aștepta ca vaccinul să rezolve situaţia în această etapă, deoarece va dura cel puțin o lună până când beneficiile să fie resimțite și presiunea asupra NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) să fie redusă.

  În argumentele sale pentru continuarea măsurilor de lockdown, Lewis s-a referit la noile mutaţii ale virusului care au fost detectate în Marea Britanie, precum şi la tulpinile braziliană și spaniolă, care au crescut rata infectărilor.

  Deşi Lewis a fost rezervat să ofere o dată exactă când ar putea fi revizuite măsurile de blocare, totuşi deputații Partidului Conservator au sugerat că această dată ar putea fi 8 martie.

  Marea Britanie se află într-un blocaj național din 5 ianuarie, populaţia fiind îndemnată să rămână în case, ieşirile fiind permise doar pentru muncă, exerciții fizice, cumpărături sau pentru a solicita asistență medicală.

  Deşi numărul de infectări zilnice cu Covid-19 a început să scadă în Marea Britanie, ţara raportând o scădere cu 22,2% a cazurilor noi în ultimele șapte zile, numărul deceselor a continuat să crească, înregistrându-se o creștere de 21,8% în săptămâna precedentă, potrivit RT.

  Până în prezent patru milioane de oameni din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin împotriva Covid-19, incluzând mai mult de jumătate dintre cei peste 80 de ani, precum și lucrători la domiciliu și rezidenți.

  Tematic

  Avertisment meteo în UK: ninsori abundente şi temperaturi sub -15°
  Românii din UK: noile reguli pentru intrarea în ţară, introduse din 15 ianuarie
  Vremea în UK în ianuarie – cât de mult va ninge luna asta
  Tagurile:
  români, UK

  Știrile Zilei