10:00 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  278130

  Președintele SUA, Donald Trump, a discutat despre planurile de a crea o nouă construcție politică - Partidul Patriot - pe măsură ce administrația sa se va încheia, o mișcare care ar putea duce la schimbări în Partidul Republican deja divizat.

  Trump a vorbit cu mai mulți asistenți și confidenți apropiați despre ideea unui nou partid politic, în ultima săptămână, a raportat marți Wall Street Journal, citând „oameni familiarizați cu problema”.

  Informația neconfirmată vine în timp ce președintele discută cu liderii republicani în legătură cu gestionarea urmărilor revoltei de la Capitolu din 6 ianuarie, în care o mulțime de susținători ai săi au asaltat sălile Congresului pentru a protesta împotriva mersului cursei prezidențiale din 2020. Liderul majorității din Senat, Mitch McConnell (R-Kentucky), de exemplu, l-a acuzat marți pe Trump că „a provocat” revolte în timp ce a insistat că „mulțimea a fost hrănită cu minciuni”, referindu-se la acuzațiile repetate ale lui Trump de fraudă electorală.

  În ciuda fricțiunilor cu conducerea republicană, totuși, membrii de bază ai partidului s-au menținut ferm în sprijinul lor față de Trump, sondajele recente arătând că mai mult de 80% dintre alegătorii republicani se opun atât acuzațiilor, cât și acuzării în adresa președintelui privind tulburările din DC.

  Deși WSJ a menționat că nu este clar cât de serios vorbește președintele în legătură cu noul partid, iar Trump însuși nu a discutat încă public niciun plan pentru unul, el sugerează că ceva ar putea fi în lucru în zilele următoare, spunând țării în discursul său de adio de marți că „mișcarea pe care am demarat-o abia începe”. El a mai pomenit despre asta într-un discurs la începutul acestei luni, deși în ambele cazuri a lăsat sensul ambiguu.

  Tagurile:
  SUA, Partid, Donald Trump

  Știrile Zilei