19:28 24 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.30
 • USD17.53
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  25422

  În ultima sa zi de președinte al SUA, Donald Trump nu va participa la ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden, dar se așteaptă să zboare în Florida, la reședința sa din Mar-a-Lago, potrivit informațiilor din Palm Beach Post.

  Miercuri, 20 ianuarie, când noul președinte Joe Biden depune jurământul, predecesorul său Donald Trump va fi deja departe, la reședința sa din Mar-a-Lago, Florida, indică presa locală The Palm Beach Post. În timp ce Donald Trump sau Casa Albă nu au confirmat această plecare, ziarul enumeră mai multe indicii.

  ​În primul rând, o scrisoare din 15 ianuarie a șefului de poliție din Palm Beach, Nicholas Caristo, către locuitorii acestui mic oraș de la marginea metropolei din Miami. El indică faptul că drumul din jurul Mar-a-Lago va fi închis câteva zile, a priori până la învestirea noului președinte.

  Considerată a doua casă de iarnă (Trump a stat acolo în perioada Crăciunului), Mar-a-Lago este de fapt înregistrată ca reședință principală a cuplului, conform documentelor semnate în septembrie 2019. Recent, acolo au fost raportate lucrări.

  În cele din urmă, Melania a vizitat o școală privată din Boca Raton, regiunea Palm Beach, pentru a-și înscrie fiul Barron, relatează și Palm Beach Post. Lucrurile despre care se crede că aparțin primei doamne au fost trimise la reședință timp de două luni, în timp ce camioane în mișcare au fost văzute lângă reședință cu câteva zile înainte de ceremonia de inaugurare.

  ​Un ultim zbor pe Air Force One

  Donald Trump este așteptat să ia un elicopter de la Casa Albă spre baza militară din Andrews, Maryland, pentru a urca pentru ultima dată în avionul prezidențial Air Force One, relatează AFP, confirmând informațiile Palm Beach Post. Din 21 ianuarie, miliardarul nu va mai putea să-l folosească și va trebui să opteze pentru avioane private.

  Tagurile:
  reședință, SUA, Donald Trump

  Știrile Zilei