05:29 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17762

  Elicopterul prezidențial Marine One a decolat de la Casa Albă avându-i pe încă președintele Donald Trump și pe soția sa la bord, în ziua inaugurării noului președinte Joe Biden.

  BRUXELLES, 20 ian - Sputnik. Donald Trump va fi în Florida când președintele ales Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris vor depune jurământul, moment în care se încheie oficial mandatul lui Donald Trump la Casa Albă.

  Trump a părăsit Casa Albă cu elicopterul Marina One, fiind dus la baza militară Andrews unde va avea parte de o scurtă ceremonie de rămas bun înainte de a pleca înspre Mar-a-Lago unde își va stabili reședința de după președinție.

  Donald Trump a plecat de la Casa Albă fără a se întâlni cu președintele ales Joe Biden și fără a participa la ceremonia de învestire a succesorului său, arătând astfel că, de fapt, nu recunoaște victoria acestuia.

  Înainte de a părăsi peluza Casei Albe, Donald Trump a făcut și o scurtă declarație:

  „A fost ceva foarte special, am făcut foarte multe. Prima doamnă, atât de delicată și frumoasă, și-a îndeplinit misiunea. Ce am făcut noi a fost uimitor, am reconstruit armata SUA. Dacă nu începea pandemia, am fi avut cifre la niveluri record, deja am avut cifre pe care nu le-a mai văzut America”, a declarat președintele în exercițiu.

  El a mai spus că, în ciuda faptului că a fost atât de lovit, a făcut ceva absolut minunat, un miracol medical, a obținut vaccinul.

  ”Am reușit să scoatem 2 vaccinuri, e o realizare minunată”, a mai afirmat Donald Trump.

  Și Melania Trump a avut câteva cuvinte de rămas bun: „Să fiu prima doamnă a fost cea mai mare onoare. Veți fi în gândurile mele”.

  Tagurile:
  Casa Albă, Trump

  Știrile Zilei