09:02 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  48205

  Prim-ministrul în exercițiu al Olandei a declarat că țara va introduce o serie de noi măsuri pentru combaterea epidemiei de coronavirus, inclusiv un interval de interdicţie a ieşirii din case și o interdicție de călătorie pentru 17 țări.

  BUCUREŞTI, 20 ian – Sputnik. Miercuri, în timpul unei conferințe de presă, prim-ministrul olandez în exercițiu Mark Rutte a anunţat introducerea de noi măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19, menționând: „Trebuie să facem tot posibilul pentru a nu ne lăsa învinşi de un al treilea val”.

  Guvernul va trebui să-i convingă pe parlamentarii sceptici să sprijine introducerea unui interval de interdicţie a ieşirii din case de la 20:30 la 4:30, înainte ca măsura să poată fi pusă în aplicare, având în vedere că administrația lui Rutte este în regim provizoriu de la demisia acestuia săptămâna trecută. Ar fi prima interdicţie pentru ieşirea din case impusă țării de după al doilea război mondial, potrivit RT. 

  Premierul a mai spus că guvernul său va interzice pentru o lună zborurile din Marea Britanie, Africa de Sud și America de Sud începând de sâmbătă. Ministrul Sănătății, Hugo de Jonge, a subliniat că mutaţia britanică a virusului, printre altele, este mult mai contagioasă și sunt necesare eforturi pentru a opri răspândirea tulpinii în Olanda.

  Rutte a recomandat, de asemenea, limitarea vizitelor la domiciliu. „Vizitele la domiciliu sunt o sursă importantă de contaminare (…). Nu primiți acasă mai mult de o persoană care are peste 13 ani”, a menționat acesta.

  Miercuri, autoritățile sanitare olandeze au înregistrat 5.615 noi cazuri, totalul ajungând la 927.110 infecții, Olanda devenind una dintre ţările cele mai afectate de coronavirus pe cap de locuitor.

  Olanda a făcut, de asemenea, progrese lente în ceea ce privește vaccinările, vaccinând doar 77.000 de persoane împotriva virusului. Prin comparație, mai mult de 4.200.000 au primit cel puțin o doză de vaccin în Marea Britanie.

  Tematic

  Olanda intră în lockdown parţial – restricţii dure
  Olanda poate bloca milioanele la care visează Orban și Iohannis
  Știrea nopții: Olanda, măsuri radicale de carantinare!
  Olanda: Măștile devin obligatorii – care sunt noile restricții
  Olanda: legalizarea eutanasierii copiilor sub 12 ani
  Tagurile:
  Olanda

  Știrile Zilei