16:50 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1794)
  196623

  Cancelarul german Angela Merkel ar fi propus ca Bruxelles-ul să permită țărilor din UE să-și închidă frontierele călătorilor din '[rile non-UE după apariția unei variante mai contagioase a coronavirusului, susține un raport.

  Țările UE vor fi „libere să impună interdicții temporare la intrare și la transportul pasagerilor care intră din țări [non-UE] cu zone cu variante de virus”, a raportat joi Times, citând un proiect de propunere prezentat la Bruxelles de către Berlin.

  Potrivit ziarului, citat de RT, această mișcare este susținută în totalitate de cancelarul german Angela Merkel și subliniază „necesitatea urgentă de a acționa pentru a preveni sau cel puțin a încetini răspândirea variantelor de virus îngrijorătoare spre și în zona UE”.

  Țările europene au intrat în zona de panică atunci când la sfârșitul anului trecut a fost descoperită o variantă mai contagioasă a coronavirusului în Marea Britanie. Peste 40 de state au suspendat rapid zborurile din și spre Marea Britanie în decembrie.

  Cea mai dramatică situație se desfășurase în Portul Dover, unde mii de șoferi de camioane au rămas blocați la granița cu Franța cu doar câteva zile înainte de Crăciun. Criza a fost rezolvată după discuții urgente între premierul britanic Boris Johnson și președintele francez Emmanuel Macron.

  Se pare că Germania încearcă acum să evite o posibilă repetare a haosului din trafic care a avut loc la Dover. The Times a citat propunerea Berlinului, spunând că statele naționale ale UE trebuie să garanteze „transportul transfrontalier de mărfuri și aprovizionări” atunci când se iau în considerare interdicțiile de intrare din state non-UE.

  Măsurile par să fie în conformitate cu recomandările anterioare ale Bruxelles-ului de a lua măsuri coordonate împotriva amenințării noii variante a virusului din Marea Britanie. În decembrie, comisarul UE pentru Justiție Didier Reynders a cerut statelor membre să „descurajeze călătoriile neesențiale între Marea Britanie și UE”.

  Raportul vine, de asemenea, în timp ce restricțiile Covid-19 au fost înăsprite în Olanda, Austria și părți din Germania.

  Marea Britanie a relaxat restricțiile pe tot parcursul verii, dar a fost forțată să își inverseze politica atunci când rata de infecție a crescut rapid în toamnă. Anglia a intrat în al treilea blocaj la scurt timp după Anul Nou, iar toate serviciile din Londra au fost puse în regim de urgență.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1794)
  Tagurile:
  Restricții, UE, coronavirus

  Știrile Zilei