08:35 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  263101

  Serghei Lavrov a condamnat decizia SUA de a include Cuba în lista statelor care sponsorizează terorismul, într-o discuție cu omologul său cubanez.

  BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Într-o discuție telefonică cu omologul său cubanez, Bruno Rodríguez Parrilla, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a condamnat în mod categoric decizia SUA de a include Cuba în lista statelor-sponsori ai terorismului, se menționează într-un comunicat al MAE de la Moscova.

  Serghei Lavrov, ministrul rus al Afacerilor Externe
  Пресс-служба МИД РФ

  În cadrul discuției din 21 ianuarie, Lavrov și Parrilla, au discutat despre aspectele actuale ale dezvoltării parteneriatului strategic bilateral, inclusiv în sfera economică și comercială. Diplomații și-au exprimat disponibilitatea de a aprofunda cooperare în sectoarele prioritare.

  Ministrul rus a subliniat unitatea pozițiilor în susținerea obiectivelor și principiilor de bază ale Cărții ONU, în respingerea practicii aplicării unor sancțiuni unilaterale care contravin normelor dreptului internațional.

  “A fost reiterată poziția solidară și necesitatea anulării imediate a blocadei comerciale și financiare la care este supusă insula de către SUA. Serghei Lavrov a condamnat în mod categoric decizia Washingtonului de includere a Cubei în lista americană a statelor care sponsorizează terorismul”, anunță diplomația rusă.

  Departamentul de Stat al SUA a inclus în luna ianuarie Cuba în lista statelor-sponsori ai terorismului “pentru susținerea în mai multe rânduri a acțiunilor de terorism internațional și adăpostirea teroriștilor”. Parrilla a calificat acest gest drept unul ipocrit și cinic, acuzând SUA de oportunism politic.

  Tematic

  Miniştrii Teodorovici şi Pintea, în Cuba: „Am fost pentru copiii acestei ţări”
  Cuba are un nou lider
  Expert: Drept răspuns, Rusia și-ar putea înființa o bază în Cuba
  Diplomați americani - îmbolnăvire subită și misterioasă în Cuba
  (VIDEO) Categorie maximă: Uraganul Irma - dezastru în Cuba
  SUA nu recunosc referendumul constituțional din Cuba
  Lavrov, despre declaraţia "Zile numărate pentru Maduro" - Cuba, Nicaragua sunt următoarele
  Încă un dezacord UE-SUA: Europa sprijină Cuba împotriva Washingtonului
  „Astăzi, Venezuela, mâine, Iran? Cuba?”: propaganda pentru război a Washingtonului
  Tagurile:
  Cuba, SUA, Serghei Lavrov

  Știrile Zilei