16:56 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6311

  Ursula von der Leyen solicită statelor europene să facă mai multe în ceea ce privește probele și secvențierea testelor și promite ajutorul ECDC în acest efort împotriva coronavirusului.

  CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicită statelor membre înăsprirea pedepselor pentru o mai bună identificare și urmărire a virusului.

  Avem nevoie de mai multe teste și secvențieri, spune ea, dar și de o nouă clasificare pentru zonele roșii, "introducând zone roșii închise, unde virusul este prezent la un nivel foarte ridicat".

  Îngrijorarea lui von der Leyen se adresează "diferitelor variante ale coronavirusului", care revendică mii de victime, dovadă fiind datele Regatului Unit, unde 1820 de oameni au murit într-o singură zi: este ca un război.

  Președintele Comisiei Europene solicită o mai bună cunoaștere a acestor variante și răspândirea lor în Uniunea Europeană. Deci, sunt necesare investigații științifice efectuate de către centrele de cercetare epidemiologică care analizează diferitele tulpini de virus prezente pe teritoriu.

  Iar în ceea ce privește călătoriile, președintele Consiliului European, Charles Michel, adaugă: "suntem, de asemenea, convinși că, în ceea ce privește călătoriile neesențiale, trebuie să se permită impunerea de restricții".

  Finanțare destinată secvențierii

  Von der Leyen subliniază că pentru secvențiere se face foarte puțin în Europa. Mai puțin de 1% din testele pozitive sunt secvențiate și doar două țări au o secvențiere de 10%.

  Cererea este de a crește secvențierea pentru a obține o medie europeană de 5%.

  "Comisia va sprijini aceste eforturi prin intermediul ECDC și prin finanțare direcționată", a spus președintele Comisiei.

  Motive de speranță

  Speranța dată de vaccin este concretă, dar răspândirea virusului este deocamdată mai rapidă decât campania de vaccinare. Pfizer, apoi, în ultimele săptămâni a redus livrările în toată Europa, provocând o încetinire a vaccinărilor.

  Cu toate acestea, Ursula von der Leyen cere Statelor Unite să utilizeze vaccinurile disponibile într-un mod "eficient și rapid" și să nu le irosească.

  Și apoi aproape că promite: "Să ne uităm spre noile vaccinuri care vor fi disponibile în curând".

  Situația epidemiologică din Europa

  În Europa (UE/EEA) există 17.906.888 cazuri confirmate, Franța fiind prima cu aproape trei milioane de cazuri, urmată de Italia și Spania cu 2,3 ​​milioane. Germania are 2 milioane de cazuri pozitive.

  Numărul deceselor în Europa (UE/EEA) este de 425.618, Italia fiind prima (82.177) , Franța a doua  (70.283) și respectiv Spania (53.769), în timp ce Germania este acum a patra cu 46.633 de decese datorate coronavirusului (sursa datelor: ECDC).

  În ceea ce privește numărul de cazuri confirmate, UE/EEA este a doua, în urma Statelor Unite, dar în ceea ce privește numărul de decese depășește SUA, care are 410.105 decese.

  Tematic

  Programarea la vaccinare COVID a fost restabilită. STS a remediat problema
  OMS a făcut prognoze sumbre cu privire la creșterea numărului de decese din cauza Covid 19
  În România au fost administrate peste 234.000 de doze de vaccin anti-Covid 19
  Vaccinarea anti COVID-19: cum ne programăm pe platformă
  Liderii UE au discutat despre pașaportul de vaccinare împotriva COVID-19
  Tagurile:
  COVID-19, UE

  Știrile Zilei