04:05 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20012

  Brevetul obţinut de Microsoft prevede crearea sau modificarea „unui index special în tema legată de personalitatea persoanei respective”, prin utilizarea „datelor sociale” ale acesteia, pentru a crea „chatbots” (roboţi pentru chat) care să imite o persoană decedată.

  BUCUREŞTI, 2 feb – Sputnik. Un brevet pentru inteligența artificială care va putea imita o persoană reală, moartă sau vie, a fost acordat Microsoft, relatează Daily Star.

  Brevetul „Crearea unui chatbot conversațional al unei persoane specifice” a fost inițial depus în 2017, obținând aprobarea în decembrie 2020.

  Documentul depus menționează că „anumite aspecte, precum date sociale (de exemplu, imagini, date vocale, postări pe rețelele sociale, mesaje electronice, mesaje scrise etc.) despre o persoană specifică” vor putea fi accesate, iar respectivele date „pot fi utilizate pentru a crea sau modifica un index special în tema despre personalitatea persoanei respective”.

  După cum subliniază ziarul, acest „chatbot” a fost comparat cu o secvenţă dintr-un episod al seriei TV „Black Mirror”, unde un personaj reușește să-și recreeze iubitul decedat pe baza profilului său de pe o reţea de socializare, potrivit Sputnik France.

  Totuși, directorul general al programelor de AI de la Microsoft, Tim O'Brien, a spus că „nu există planuri imediate de implementare a tehnologiei”.

  Acesta a subliniat că cererea de brevet de invenție a fost lansată înainte ca Microsoft să supună software-ul „analizelor etice privind IA pe care le facem în prezent”, menționând că conceptul pare „deranjant”.

  Tematic

  „Inteligența artificială” a lui Putin a împins America în isterie
  Raport șocant: Inteligența artificială ar putea „abuza și tortura" omenirea
  China: inteligența artificială a sfidat Partidul Comunist
  Tagurile:
  inteligență artificială

  Știrile Zilei