21:01 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (203)
  30740

  Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a arătat disponibilitatea de a permite accesul vaccinurilor din Rusia pe piaţa europeană

  BRUXELLES, 3 feb – Sputnik. Potrivit unor surse parlamentare, președintele Comisiei Europene este deschisă spre vaccinurile din Rusia și China, dar acestea trebuie să se spună evaluării autorităţii europene de reglementare. Știrile despre deschiderea europeană față de vaccinurile rusești apar tot mai des în ultima perioadă. Ungaria a primit deja ieri primul său lot de vaccin Sputnik V, iar în Germania se vorbește deschis despre necesitatea de a primi vaccinul rusesc.

  "Dacă producătorii ruşi, chinezi îşi deschid dosarele, dovedesc transparenţă, prezintă toate datele lor, atunci ar putea avea o autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă ca şi celelalte", a spus ieri Ursula von der Leyen, audiată de grupurile parlamentare în legătură cu strategia sa de vaccinare.

  Deschiderea președintelui Comisiei Europene arată o schimbare totală de optică: "Oricine doreşte să aibă acces pe piaţa europeană trebuie să se supună regulilor de examinare" ale Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), a spus von der Leyen potrivit surselor citate de presa internațională.

  Ursula von der Leyen nu este nici măcar prima care crede că, pentru rezolvarea crizei vaccinurilor care nu sunt suficiente pe piața europeană, este nevoie de vaccinul rusesc. Cancelarul german Angela Merkel, ca și miniștrul sănătății din Germania, au dat la rândul lor declarații cu privire la acest subiect.

  "Toţi cei care obţin o autorizaţie din partea EMA vor fi absolut bineveniţi, am vorbit exact despre acest lucru cu preşedintele rus", a declarat Angela Merkel la postul naţional de televiziune ARD.

  Tot ieri, prestigioasa revistă medicală The Lancet a prezentat dovezi clare că vaccinul rusesc Sputnik V este eficient și sigur împotriva COVID-19.

  Astfel, vaccinul Sputnik V ar putea ajunge curând pe piața europeană și în alte țări decât Ungaria, de vreme ce Fondul de Investiţii Directe din Rusia care asigură dezvoltarea lui a anunţat la 20 ianuarie că a demarat procedura de omologare a vaccinului pe lângă Agenţia Europeană pentru Medicamente.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (203)
  Tagurile:
  Sputnik V, Rusia, Comisia Europeană, Ursula von der Leyen

  Știrile Zilei