14:29 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (201)
  12060

  Comisia Federală pentru Protecţia împotriva Riscurilor Sanitare (COFEPRIS) din Mexic a aprobat ieri în regim de urgenţă utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V care devine tot mai căutat în lume

  BRUXELLES, 3 feb – Sputnik. Mexicul va folosi vaccinul rusesc Sputnik V în lupta împotriva pandemiei de Covid 19. Astfel, autorităţile sanitare au anunțat ieri aprobarea vaccinului rusesc în regim de urgență.

  "@COFEPRIS a acordat autorizaţia pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului Sputnik V împotriva #COVID19. Aceasta face posibil ca vaccinul să fie importat din Rusia pentru a fi utilizat în Mexic", a declarat pe Twitter Hugo Lopez-Gatell, responsabilul guvernamental pentru strategia de luptă împotriva epidemiei.

  El a făcut referire la studiul publicat în revista medicală The Lancet pentru a arăta că Mexicul va avea un nou vaccin în arsenalul său de luptă anti-Covid 19, un vaccin sigur și eficient, după cum au demonstrat cercetătorii în publicația amintită.

  Vaccinul Sputnik V
  © Sputnik / Илья Питалев

  Dar lucrurile se mișcă și în Europa. Ieri, Ungaria a primit deja primul transport de vaccin Sputnik V din Rusia, conținând 40.000 de doze, în timp ce tot mai multe voci importante inclusiv Angela Merkel și Ursula von der Leyen, se arată deschise spre utilizarea Sputnik V în Europa.

  Cât despre Mexic, situația epidemiologică în această țară este gravă, iar săptămâna trecută, Mexicul a depăşit India, devenind a treia ţară ca număr de decese atribuite noului coronavirus. Potrivit cifrelor oferite ieri de Ministerul Sănătăţii, în Mexic s-au înregistrat aproape 160.000 de decese din cauza Covid 19.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (201)
  Tagurile:
  Sputnik V, vaccin, Mexic

  Știrile Zilei