19:13 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14340

  Partidul ”Platforma de opoziție – Pentru Viață” intenționează să inițieze procedura de punere sub acuzare (impeachment) împotriva președintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

  CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Partidul ucrainean de opoziție ”Platforma de opoziție – Pentru Viață” inițiază procedura de impeachment împotriva președintelui Vladimir Zelenski. Inițiativa are legătură cu decizia de închidere a posturilor de televiziune, este menționat în declarație.

  Marți, șeful statului a impus sancțiuni împotriva mediilor de informare ucrainene de opoziție și a proprietarului acestora, deputatul Radei Supreme din partea ”Platformei de opoziție – Pentru Viață”. După aceasta, posturile TV ”112 Ucraina”, ",”NewsOne” și ”ZIK” și alte televiziuni și-au sistat emisia. Comunitatea profesională a calificat această situație drept represalii politice și atac la libertatea de exprimare.

  Șeful partidului politic ”Platforma de opoziție – Pentru Viață, Victor Medvedciuk a calificat drept ilegală decizia cu privire la sancțiuni și a declarat că Zelenski trebuie tras la răspundere pentru asta.

  Rada a numit ”stranii”, respectivele sancțiuni. Președintele comitetului pentru finanțe, politici fiscale și vamale a Radei Supreme, deputatul fracțiunii ”Sluga Poporului” Daniil Ghetmanțev, a menționat că rezultatul în urma închiderii oricărei instituții media este creșterea popularității acesteia.

  Administrația lui Zelenski a răspuns că închiderea posturilor TV nu este cenzură, ci luptă cu propaganda.

  Tagurile:
  Vladimir Zelenski

  Știrile Zilei